22 / 07 / 2024

Maya Anatolium ve Nata AVM'nin temeli atıldı

Maya Anatolium ve Nata AVM'nin temeli atıldı

Maya Holding ve Nata Grubu'nun Ankara'da gerçekleştirecekleri iki büyük gayrimenkul yatırımının temeli ortak tören ile atıldı




Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan Vekili Sadık Yakut, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül'ün katılımıyla gerçekleştirilen temel atma töreninde; Nata Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Namık Tanık, Nata Grubu Genel Müdürü Cüneyt Kandemir, Maya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özsüer ile Maya Grubu İnşaat ve Gayrimenkul Geliştirme Grup Başkanı Fuat Atalay da hazır bulundu.
 
Yapılan açıklamalarda; Maya Anatolium  Ankara  Projesi ve Nata'nın Alışveriş Merkezi Projesi'nden oluşan, toplam 300 milyon dolar tutarındaki iki komşu yatırımın, sinerji içerisinde hayata geçirilmesi ile toplam 450 bin m² inşaat alanı ve 160 bin m² kiralanabilir alan ile bölgede dev bir "Alışveriş Vadisi" oluşturulacağı ve Ankara iline 5 bin kişilik ilave istihdam sağlanacağı ifade edildi.
 
Çankaya ile Ankara'nın gelişen Mamak İlçesi'nin sınırındaki Projeler, Turan Güneş Bulvarı'nın sağladığı rahat ulaşıma ek olarak, Ankara Çevre Yolu'nun Çankaya çıkışından beslenerek, tamamı hizmete açıldığında Ankara ve çevre illerden yılda 10 milyonu aşkın ziyaretçi çekecek. 
 
Projeler, Ankara'da uzun dönemdir beklenen IKEA Mobilya ve Ev Aksesuarı Mağazası, Leroy Merlin Yapı Market ve Dekorasyon Mağazası, Tesco Kipa Hipermarket ve Elektronik Mağazası'ndan oluşan güçlü ana kiracılara ev sahipliği yapacak. Bunların yanı sıra 200'e yakın uluslararası ve ulusal markaların mağazaları ile müşterilerine çok geniş bir alışveriş yelpazesi sunacak. Ek olarak proje içerisinde açık ve kapalı fastfood, cafe ve restoranlardan oluşan 3 farklı yiyecek içecek bölümü, bedesten ve açık çarşılardan oluşan bölümü, sinema, eğlence parkı ve bowling salonundan oluşan Aile Eğlence Bölümü, konferans ve tiyatro salonlarının yer aldığı Kültürel Aktivite Bölümü'yle ziyaretçilerine alışverişten ötesini sunacak.
 
Nata Grubu...
 
Ülkemizde ve yurtdışında Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırımı, İnşaat, Yapı Malzemeleri Sanayii, Enerji ve Havacılık Sektörleri'nde aktif olan Nata Grubu, Alışveriş Merkezi, Ofis ve Konut alanındaki tecrübesine yeni bir halka ekliyor.   
 
NATA Grubu, Çankaya/Mamak Bölgesi'ndeki projede 182 mağaza ve devasa eğlence, kültür ve sosyal aktivite alanlarından oluşan Alışveriş Merkezi ve çok katlı ofis ve rezidans kısımlarından oluşan karma kullanımlı bir kompleks yatırımı yapacak. Toplam 310 bin m²'lik kompleks, 130 bin m²'lik inşaat alanı ve 60 bin m²'lik kiralanabilir alanıyla Türkiye'nin en büyük alışveriş merkezleri arasında ön sıralarda yer alacak. Mimari projesini A Tasarım Mimarlık Ali Osman Öztürk'ün ve inşaatını MNM Avrasya'nın gerçekleştireceği Alışveriş Merkezi'nin 2011 yılında tamamlanması planlanıyor.
 
Maya Holding...
 
Gayrimenkul ve Perakende Sektörleri'nde aktif olan Maya Holding'in ilkini Bursa'da gerçekleştirdiği ANATOLIUM Alışveriş Merkezleri zincirinin ikincisi, 2011 yılında Ankaralılar ile buluşuyor. IKEA, Leroy Merlin, Tesco Kipa Hipermarket ve Elektronik büyük kutu mağazaları ile ön plana çıkan ve dünyaca ünlü CPU Retail Architects tarafından planlanan özgün mimarisiyle ANATOLIUM ANKARA PERAKENDE PARKI, ziyaretçilerine her keseye uygun ve zengin seçenekli alışveriş imkanını konforlu bir "sahnede" sunacak.
 
2005 yılında Türkiye'yi IKEA ile tanıştıran Maya Grubu, 5. IKEA Mağazası'nı Anatolium Ankara'da açarak, Ankaralıları uzun zamandır bekledikleri markaya kavuşturuyor. Yine Maya Grubu ve Fransız Adeo Grup ortaklığıyla ülkemize giriş yapan, Türkiye'nin en yeni ve en farklı Yapı Market ve Dekorasyon Mağazası LEROY MERLIN, bu proje ile Bursa'dan sonra Ankaralıların beğenisine sunuluyor.

Geri Dön