22 / 07 / 2024

Maya Grup mobilya üretme tesisleri kuracak!

Maya Grup mobilya üretme tesisleri kuracak!

Maya grup, bundan sonra Mayser İnşaat ile mobilya üretme tesisleri kurabilecek




Maya grup şirketlerinden Maya Ticaret İnşaat Taahhüt, NBİ Proje ve Yönetim Danışmanlık, Mapa Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuri Özsüer, Maya Holding Gayrimenkul Geliştirme ve İnşaat Grubu Başkanı Fuat Atalay ve Süleyman Aybars Erkan, Mayser İnşaat ve Ticaret A.Ş. isminde yeni bir inşaat ve gayrimenkul şirketi kurdu
Maya grup, bundan sonra Mayser İnşaat ile mobilya üretme tesisleri kurabilecek. Maya grubunun yönetim merkezi olan Akatlar'daki Maya Akatlar Sitesi'nin adres olarak gösterildiği Mayser İnşaat'ın ana sözleşmesi, 8 Mart 2010 tarihinde imzalanarak İstanbul Ticaret Odası'na kaydı yapıldı.

Sermayesi 200 bin TL
Sermayesini 200 bin TL olarak açıklayan Mayser İnşaat'a, Maya Ticaret Taahhüt 100 bin TL, NBİ Proje ve Yönetim 95 bin TL, Ali Nuri Süer 4 bin 600 TL, Süleyman Aybars Erkan 200 TL, Fuat Atalay'da 200 TL ile ortak oldu.
Maya grup çatısı altında Maya Ticaret, Maya İnşaat, Maytur, Mayser Mayfleks, İnan Tekstil, İnpaş, Maya Yapı Yatırım, Hacı Şakir ile iştirakleri İnsa, Birgi ve Bimed şirketleri bulunuyor. Temeli 1940'lı yılların başında atılan Maya grup, önceleri sentetik iplik ithalatı ve ticaretiyle tekstil sektöründe iken 1972'den itibaren konut ve iş merkezi inşaatına yöneldi.
Grubun bu güne kadar 600 bin metrekarenin üzerinde konut, iş merkezi, alışveriş merkezi ve turistik tesisi kendi kaynaklarıyla ürettiği belirtildi. Grubun portföyünde konut, ofis, alışveriş merkezi ve arsa banka bulunuyor. Maya'nın tanınan binaları arasında Etiler Maya Sitesi, Kanlıca Maya Villaları, Tarabya Maya Villaları, Akatlar Maya,Tarabya Maya Köşkleri, Maya D'or, Park Maya, Maya Residences, Mayavera ve Mayadrom bulunuyor.
Hüseyin Belibağlı


Geri Dön