15 / 05 / 2024

Mayıs ayı aile destek parası ne zaman yatacak? Mayıs ayı aile destek ödemeleri ayın kaçında yatacak?

Mayıs ayı aile destek parası ne zaman yatacak? Mayıs ayı aile destek ödemeleri ayın kaçında yatacak?

Aile destek mayıs ayı ödemeleri ilgili vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. İşte Mayıs ayı aile destek ödemelerine dair detaylar!



MAYIS AYI AİLE DESTEK ÖDEMELERİ NE ZAMAN YATACAK 2023?

Aile destek yardımı Mayıs ayı ödeme tarihi ile ilgili hala bir açıklama yapılmadı. Konu ile ilgili gelişmeler yaşandığı zaman haberimizde yer vereceğiz. Ancak ödemelerin Mayıs ayı ortalarına kadar yapılacağı öngörülmektedir.

AİLE DESTEK PAKETİ ÖDEMELERİ NE KADAR, KAÇ TL?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık daha önce yapmış olduğu açıklamada " Ocak ayı memur maaş katsayısında yapılan yeni düzenleme sonrasında sosyal hizmet modelleri çerçevesinde yaşlı aylığı 1.997 TL’ye, yüzde 40-69 arası engelli aylığı 1.594 TL’ye, yüzde 70 ve üzeri engelli aylığı 2.392 TL’ye, Evde Bakım Yardımı ise; 4.336 TL’ye ve Sosyal Ekonomik Destek de 3.038 TL’ye yükseldi. Yapılan yeni düzenleme sonrasında sosyal yardım programlarımızın aylık ödemelerini artışlı bir şekilde hak sahiplerimizin hesaplarına aktaracağız” şeklinde konuşmuştu.

EŞİNİ KAYBEDEN KADINLARA 2 BİN TL DESTEKTE BULUNULUYOR!

Eşini kaybeden kadınlara 2 bin lira verilecek. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, vatandaşların ekonomik sıkıntılarına çözüm olmak adına sosyal yardım programları uygulamaya devam ediyor. Bu programlardan biri ise, eşlerini kaybetmiş kadınların finansal desteği için başlatılan özel bir yardım programıdır. Bu program kapsamında ise, başvuru yapan hak sahibi kadınlar, iki ayda bir toplamda 2000 TL yardım alacaklar. Bu yardım sayesinde, maddi sıkıntılarla mücadele eden kadınlar, bir nebze de olsa rahat bir nefes alabilecekler. Başvuru şartları ve detaylar, ilgili resmi kurumların web sitelerinde yer alıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön