19 / 05 / 2024

Mayıs ayında annelerin yüzü gülecek! Çalışmayan anneler 3.700 TL ödeme!

Mayıs ayında annelerin yüzü gülecek! Çalışmayan anneler 3.700 TL ödeme!

Mayıs ayı gerçekte de annelerin günü olacak. Başvuruda bulunan annelere 3.700 TL ödeme yapılacak. İşte detaylar!



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının sağlamış olduğu destek ödemelerine bir yenisi eklendi. Çalışmayan kadınlar için yapılan yardımlar önem arz ederken, 3700 TL ödeme yapılacağı belirtildi. Destek ödemesi almak isteyen kişilerin başvuru şartlarını yerine getirmeleri gerekiyor. Peki, Ev hanımları için destek ödemesi başvuru şartları belli oldu mu? İşte merak edilen tüm soruların yanıtları…

ÇALIŞMAYAN KADINLARA ÖDEME!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kapsamında gerçekleştirilen destek ödemeleri pek çok ailenin yüzünü güldürecek. Dar gelirli ve aynı şekilde ihtiyaç sahibi ailelere dair yapılan ödemeler çerçevesinde yeni ödemelerinin ayrıntıları belli oldu. Kadınların daha rahat bir yaşam devam ettirmeleri için yapılan ödemeler, çeşitli kalemlerde de pek çok ödeme yapılacaktır.

Eşi vefat eden ve çalışmayan annelere sosyal yardım ve destek sağlamak için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ödemede bulunulacak. Çalışmayan annelerin başvuru yapmaları durumunda bakanlık kendi eli ile ödeme yapılacağı açıklandı. Başvuruda bulunan annelerin başvuru şartlarını sağlaması halinde her ay 2.059 TL ile 3.708 TL arasında ödeme yapılacak.

DESTEK ÖDEMESİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

İhtiyaç sahibi olan annelere 2.059 TL ile 3.708 TL arasında ödeme yapılacağı duyuruldu. Yapılan açıklama ile beraber çalışmayan ve ihtiyaç sahibi olan kadınların başvuru kriterlerini sağlaması gerektiğine vurgu yapıldı. Destek ödemelerinden faydalanmayı isteyenlerin hangi şartları yerine getirmesi gerekiyor? sorusu en çok araştırılan konulardan biridir. Bakanlık tarafından istenen başvuru şartları şu şekilde sıralanmıştır;

  • Öncelikle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olunması gerekir,
  • Mavi kart sahibi olmaması gerekmektedir,
  • 18 yaşını doldurmuş olunması gerekir,
  • Türkiye sınırları içinde ikamet ediliyor olması gerekmektedir,
  • Kira ödemesi yapan, muhtaç halde olan, evde okuyan çocukları olan bunun yanı sıra kronik rahatsızlığı bulunan bir gün aile içinde engelli ya da yaşlı kişi bulunan kişiler destek ödemelerinden faydalanabilirler.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön