21 / 05 / 2024

Mazot gübre desteği 2022 ne zaman verilecek? Tarım Destekleri 2022 ne zaman ödenecek?

Mazot gübre desteği 2022 ne zaman verilecek? Tarım Destekleri 2022 ne zaman ödenecek?

Mazot gübre desteğine dair sorulan sorular hız kazandı. Destek alan çiftçiler, “Mazot gübre desteği 2022 ne zaman verilecek? Tarım Destekleri 2022 ne zaman ödenecek?” sorularına yanıt arıyor.



MAZOT GÜBRE DESTEĞİ 2022 NE ZAMAN VERİLECEK?

Buğday, arpa, çavdar, yulaf, tritikale ve çeltik üreticilerine 2023 bütçe yılında ödenmesi gereken mazot ve gübre destekleri erken bir tarihe çekildi. Bu haber Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararı ile üreticilerin mazot ve gübre desteğinden yaklaşık 6 ay önce yararlanması sağlandı.

Destekler, çiftçilerin Ziraat Bankası'ndaki hesaplarına tanımlanmaya başlandığı duyuruldu. Tarımsal destekleme ödemeleri hesaplara geçiyor. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, uzun bir süredir beklenen tarımsal destek ödemeleri hakkında Twitter'daki hesabından yaptığı şu açıklamada "513 milyon 491 bin liralık tarımsal destekleme ödemeleri 4 Kasım Cuma gününde çiftçilerimizin hesaplarına aktarmaya başaldık, Hayırlı, uğurlu ve bereketli olsun” diye konuştu.

TARIMSAL DESTEK ÖDEMELERİ SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı olan çiftçiler, e-Devlet sistemi üzerinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile birlikte 2022 Çiftçi Destek Ödemesi sorgulaması yapabilirler. Tarımsal destek ödemeleri e devlet şifresi ve T.C kimlik numarası bilgileri ile sorgulama işlemlerini yapıp ödemelerinin yatıp yatmadığını görebilirler.

2023 MAZOT GÜBRE DESTEĞİ NE KADAR OLACAK?

2023 yılının mazot ve gübre desteğinin ne kadar olacağı çiftçiler tarafından araştırılmaktadır. Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile açıklanan tarım desteklerinin çiftçilere ödemesi 2023 yılı bütçesinden ödenecektir. Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli adı altında buğday, arpa, çavdar, yulaf ve tritikale için dekar başına 75 lirası mazot, 46 lirası gübre olmak üzere 121 lira destek verileceği belirtildi.

2023 mazot gübre desteği kaç lira şeklindeki sorular çiftçilerin gündeminde. Bu karar ile birlikte 2023 üretim yılında sertifikalı tohum desteği ürün gruplarına göre dekar başına 8 TL ve 200 TL arasında olacak şekilde değişen miktarlar olarak verileceği açıklandı.

Miras kalan tapu işlemleri nasıl yapılır?

Takbis neyi ifade eder? Takbis ne demek?

İstanbul TOKİ kura sonuçları ne zaman açıklanacak 2022?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön