03 / 05 / 2024

Mazot gübre desteğinde kafa karışıklığı büyüyor! Çiftçiler isyanda!

Mazot gübre desteğinde kafa karışıklığı büyüyor! Çiftçiler isyanda!

Mazot ve gübre desteğinde çiftçinin de bayinin de kafası karıştı. Sistemin açıkları neler? Ayni desteğin nakit paraya döndürülmesi mümkün mü? Bayiler komisyon alacak mı? İsteyen her çiftçi destekten yararlanabiliyor mu? İşte çiftçilerin eleştirileri ve yaşanan sıkıntılar..



Çiftçiye ödenen mazot desteği yüzde 240 artırılarak 75 TL'ye, gübre desteği yüzde 130 artırılarak 46 liraya yükseltilerek toplamda 121 liraya çıktı ancak destekler bu yıl para yerine aynı destek olarak veriliyor. Çiftçi banka kartına yüklenen kredi ile anlaşmalı işyerlerinden gübre ve mazot almak için kullanacak. Çiftçilerin gübre ve mazot desteği erken ödemesinden yararlanmak için Ziraat Bankası internet şubesi , mobil şube ya da bankaya şahsen başvuruda bulunması gerekiyor. Erken dönem ödemesi için başvuruda bulunmayanlar söz konusu destekleri 2023 yılı Mart ayı içersinde Ziraat Bankası'ndan yine ayni olarak alacaklar.

Ancak bu yıl ilk defa uygulamaya konulan ayni destek uygulaması kafa karışıklığı yarattı. Anlaşmalı işyerlerinde komisyon kesildiği belirtilirken bazı işyerlerinde ise ayni desteğin komisyon alınarak nakit paraya çevrildiği ifade ediliyor. İşte sosyal medyada çiftçilerin yeni uygulama hakkındaki eleştirileri ve iddiaları...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön