Ekonomi

Mazot ve benzine zam! Motorinin litre fiyatı 25 TL’ye dayanacak…

Motorin ve benzine zam gelmeye devam ediyor. Bu gece yarısından itibaren benzine 1 lira 68 kuruş, motorine ise 1 lira 59 kuruşluk bir zam gelmişti. Hasarın giderilmesi için Rusya’nın Hazar Boru Hattı’nda kesintiye gideceğini duyurması, petrol fiyatlarını yükseltti. Dün motorin ve benzine yapılan zammın ardından akaryakıt fiyatlarında bir zam beklentisi daha oluştu

Geçtiğimiz günlerde 100 doların altına inen petrol fiyatları, yeni günde 120 dolara kadar tırmandı. Dün motorin ve benzine yapılan zammın ardından akaryakıt fiyatlarında bir zam beklentisi daha oluştu. Söz konusu zammın gelmesi durumunda motorinin litre fiyatı 25 TL’ye dayanacak…

BENZİN VE MAZOTA ZAM

Motorinin litre fiyatına 1 Türk lirası 59 kuruş, benzine ise 1 Türk lirası 68 kuruş zam geldi. Zammın ardından benzinin litre fiyatı 20 TL’ye dayanırken, motorinin litre fiyatı ise 22 TL’yi geçti. 

Akaryakıta peş peşe zamlar geliyor. Döviz kuru ve petrol fiyatlarının arması, akaryakıta zam olarak yansıyor. Bugünden itibaren geçerli olmak üzere benzinin litre fiyatına 1 Türk lirası 68 kuruş, motorinin litre fiyatına ise 1 Türk lirası 59 kuruş zam geldi.  

Zamın ardından motorinin litre fiyatı  22 Türk lirasını aşarken, benzinin litre fiyatı da 20 Türk lirasına dayandı.

İSTANBUL, ANKARA VE İZMİR BENZİN VE MAZOT FİYATLARI

Zamla beraber, İstanbul’da motorinin litre fiyatı 22,22 Türk lirasına, benzinin litre fiyatı ise 19,78 Türk lirasına yükseldi.

Ankara’da 19,88 Türk lirasına satılan benzinin fiyatı, İzmir’de 19,90 Türk lirasına yükseldi. Motorinin litre fiyatı İzmir’de ve Ankara’da ise 22,33 Türk lirasına satılıyor.

Geçtiğimiz hafta 100 doların altına inen Brent petrolün varil fiyatı, dün itibarıyla 119 dolara yükselmişti.

BİR ZAM HABERİ DAHA

Karar gazetesinin haberine göre; motorinin litre fiyatına bu gece yarısından itibaren 1 lira 36 kuruş daha zam gelecek. Gelecek zammın ardından motorinin litre fiyatı 25 Türk lirasına dayanırken, Anadolu’da 25 TL’yi aşacak.

Rusya’ya yaptırım uygulayacağını duyuran ABD’nin hamlesi, Brent petrol fiyatlarını tırmanışa geçirdi. Brent petrol, yeni günde 120 doları aştı.

Rusya'nın salı günü fırtınadan dolayı hasarların giderilmesi için Hazar Boru Hattı'ndan yapılan petrol akışında günlük 1 milyon varil kesintiye gidileceğini duyurmasıyla, akışın bugün tamamen durdurulduğu açıklandı.Bir buçuk ay süreceği belirtilen kesinti kararı, ABD’nin Rusya’ya yönelik yeni yaptırımlarını açıklamasından 1 gün önce alındı.
 

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden dolayı uluslararası piyasalarda daralan arzın, son gelişmelerle daha da sekteye uğrayacağı yönünde endişelerin ortaya çıkması, petrol fiyatlarını uçurmaya yetti…

MOTORİNE ZAM MI GELECEK?

Akaryakıt fiyatlarına geçtiğimiz hafta 3 gün üst üste gelen indirimin arkasından 20 Mart Pazar gece yarısından itibaren motorine 1 Türk lirası 96 kuruş zam gelmişti. Bugün bir zam haberi daha geldi.

23 Mart gecesi itibaren geçerli olmak üzere motorinin litre fiyatına 1 Türk lirası 59, benzinin litre fiyatına ise 1 Türk lirası 68 kuruş zam yapılmıştı.

Benzin ve motorin fiyatlarına gece zammı!

Hepsiburada'dan iPhone 12'ye 2200 TL indirim! İşte 2022 Mart fiyat listesi...

Evim mağdurları için yeni yasa teklifi geliyor!