28 / 04 / 2024

Mazot ve gübre desteği ödemeleri ne zaman ve nasıl yapılacak? 

Mazot ve gübre desteği ödemeleri ne zaman ve nasıl yapılacak? 

Eylül ayının ortalarına yaklaştığımız bu sürelerde, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın mazot ve gübre desteği ödemeleri için vatandaşlar merakla beklemektedir. Mazot ve gübre destek ödemeleri çiftçilik sektöründe faaliyet gösterenler için ödenecektir. Peki ödemeler nasıl ve nereden yapılacak?



İlk iki tarımsal destek ödemesi geçtiğimiz haftalarda çiftçilere dağıtılmıştı. Ayrıca, geçen hafta cuma günü, 29 milyon TL'yi aşan bir tutarla "Uzman Eller Projesi" desteği sağlanırken, hayvancılıkla uğraşan çiftçilere de 80 milyon TL hibe sunuldu. Bu bağlamda, mazot ve gübre desteğinin ne zaman verileceği konusu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklığa kavuşturulmuştur. 

Mazot ve gübre destek ödemeleri

Tarımsal destek ödemeleri, farklı alt başlıklarıyla birlikte her yıl belirli bir takvime göre çiftçilere sunulmaktadır. Bu destekler, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Eylül ayında dağıtılmaya devam ediyor. Özellikle mazot ve gübre desteği konusunda yapılan araştırmalar, çiftçiler için son zamanlarda daha da artmıştır.

Mazot ve gübre desteği ödemeleri, bu yılın Ekim ayında çiftçilere iletilmeye başlanacak. Toplamda 11.5 milyar TL'lik bu destek, Mart ayında verilmesi planlanmışken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama ile bu ödemelerin öne alındığı duyuruldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "2024 yılının Mart ayında yapılacak olan 11,5 milyar liralık destek ödemesini bu yılın Ekim ayına çekerek kışlık ekimleri öncesinde üreticilerimizin yanında olacağız. Çiftçilerimize hayırlı, uğurlu olsun" şeklinde konuşarak bu kararı duyurdu.

Mazot ve gübre desteği ödemeleri ne zaman ve nasıl yapılacak? 

Mazot ve gübre desteği nereye yapılacak?

Tarım ve Orman Bakanı, mazot ve gübre desteği ödemeleri hakkında önemli bilgileri sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı. Mazot ve gübre desteği ödemeleri, çiftçilerin ihtiyaçlarını karşılamak ve tarım sektörünü desteklemek amacıyla yapmaktadır. Ödemeler, T.C. kimlik numarasına göre hesaplara yatırılacaktır. 

Ödemeler ne zaman yapılacak 2023?

Mart ayında ödenecek olan buğday, arpa, yulaf, çavdar, çeltik üreticilerimizin mazot ve gübre desteklerini 2023 ekim ayından önce Ziraat Bankası hesaplarında tanımlanacaktır. Toplamda 11,5 milyar destek ödemesinin 2023 ekim ayında yapılacağı Tarım ve Orman Bakanlğı tarafından açıklanmıştır.

Çiftçilerden mesaj! 'Destekler artsın, ödemeler nakit yapılsın'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde! Mazot gübre desteği 5 ay erken hesaplara yatacak! Hemen tarihe bakın!

Son Dakika benzin, motorin, LPG için zam veya indirim var mı? Hemen 26 Ağustos 2023 güncel fiyatlara göz atın!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön