03 / 05 / 2024

Mazot ve gübre desteği uygulaması nasıl olacak? Hesaplara yatırılan kredinin şartları neler?

Mazot ve gübre desteği uygulaması nasıl olacak? Hesaplara yatırılan kredinin şartları neler?

Mazot ve gübre desteği için çiftçiye kredi kullandırılacak ancak kredi olarak tespit edilen meblağ Ziraat Bankası'nın anlaşmalı olduğu yerlerden gübre ve mazot alımı için kullanılacak. Bu yıl ilk defa uygulanacak destek kafaları karıştırdı. İşte detaylar ve yanıt bekleyen sorular



Bu yıl hububat ürünlerinde mazot ve gübre desteklerinin ödenmesinde yeni bir uygulamaya geçildi. Bu yıl çiftçiye ödenecek tarım desteklerinin bir önceki yıla göre yüzde 109 oranında arttığını belirten dünya Gazetesi Tarım Yazarı Ali Ekber Yıldırım, girdi fiyatlarının da yüzde 100'ün üzerinde arttığını belirtti. Hububat ürünlerinde mazot ve gübre desteğinin ödenmesiyle ilgili yeni bir uygulamaya geçildi. Bugüne kadar çiftçinin hesabına yatırılan mazot ve gübre desteği, bu yeni uygulama ile çiftçiye kredi olarak ama ayni verilecek. Tarım Yazarı Yıldırım, uygulamaya ilişkin önemli noktaları şöyle sıraladı:


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön