28 / 04 / 2024

Mazota 2 lira 60 kuruş zam geliyor haberinin ardından flaş açıklama: Bugünden itibaren...

Mazota 2 lira 60 kuruş zam geliyor haberinin ardından flaş açıklama: Bugünden itibaren...

Mazota 14 Haziran Salı gecesinden itibaren 2 lira 60 kuruş zam geleceği haberi piyasalarda şok etkisi yarattı. Hali hazırda 27 lira 89 kuruşa satılan mazota geleceği söylenen zam sonrası bir litre mazotun 30 lira 49 kuruşa satılacağı hesaplandı. Yetkilerden zamla ilgili flaş açıklama geldi.



Türkiye'de akaryakıta son 6 ayda gelen zamlarlar fiyatlar 30 lira sınırına dayandı. Özellikle mazota gelen zamlar taşımacılık, lojistik gibi iş kollarında çalışanların maliyetlerini oldukça artırdı. Mazota gelen zamlar aynı zamanda gıda ifyatlarını da etkiliyor. Türkiye'de çiftçiler, kamyoncular, ulaştırma sektöründe çalışan onlarca insanın aylık 50 milyon litrenin üzerinde mazot tükettiği biliniyor. 

Mazota son olarak 2 lira 60 kuruş zam geleceği haberi sonrası yetkililerden açıklama geldi.

Zam haberlerini sosyal medyadan duyurması nedeniyle son dönemde EPDK tarafından hakkında "kamuoyunu manipüle etmek" suçlaması bulunulan EPGİS; olası zamlarla ilgili sosyal medya hesabından "zorunlu" bir açıklama yaptı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön