22 / 05 / 2024

MEB Bursluluk Sınavı başvuruları ne zaman sona erecek? İlköğretim ve Ortaöğretim Bursluluk Sınavı başvuruları bitti mi?

MEB Bursluluk Sınavı başvuruları ne zaman sona erecek? İlköğretim ve Ortaöğretim Bursluluk Sınavı başvuruları bitti mi?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Bursluluk Sınavı başvuru tarihini ve onay süresini uzattı. Peki, MEB Bursluluk Sınavı başvuruları ne zaman sona erecek? İşte MEB tarafından yapılan açıklama ve tüm detayları...



MEB DUYURDU! BURSLULUK SINAV BAŞVURU TARİHİ UZATILDI

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 3 Eylül'de uygulanacak olan İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı başvuru süresi 21 Haziran tarihine uzatırlırken onay süresi ise 22 Haziran'a çekildi.

Böylece, sınava başvuru süresi 21 Haziran'a, onay süresi ise 22 Haziran saat 17.00'ye kadar uzatıldı.

MEB SINAV BAŞVURULARI NEREDEN, NASIL YAPILIR?

Sınava başvuru işlemlerini, yurt içindeki adaylar "e-okul.meb.gov.tr" internet adresinden, yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan adaylar sistem üzerinden, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) vatandaşı olan öğrenciler ise KKTC kimlik numarası ile eğitim ataşeliği yahut müşavirliği üzerinden gerçekleştirilecek.

2022-2023 eğitim öğretim senesinin birinci döneminde gerçekleştirilen öğretim programları esas alınarak uygulanacak olan sınavda, ders dağılımları ve soru sayılarında geçen seneye göre herhangi bir farklılık olmayacak. Sınav süresi 120 dakika olacak sınavda, tüm sınıf seviyelerine 4'er seçenekli 100 soru sorulacak.

DEPREM BÖLGESİNE 30 BİN BURS KAPASİTESİ

Öte yandan bu yıl 70 binden 100 bine çıkarılan kontenjanın, 30 bin burs kapasitesi deprem bölgesine ayrılacak.

3 Eylül Pazar günü, Türkiye saatiyle 10.00'da gerçekleşecek sınavın sonuçları, 22 Eylül'de "www.meb.gov.tr" internet adresinden adayların erişimine açılacak.

İOKBS SINAVI NEDİR?

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) Türkiye'de Millî Eğitim Bakanlığınca her sene gerçekleştirilen ve sınavı kazanan öğrencilerin burs kazandığı bir sınav olarak biliniyor.

Önceki adı Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı olan bu uygulama günümüzde İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) olarak uygulanıyor. Söz konusu sınav ihtiyaç sahibi öğrencilerin eğitim öğretim sürecinde devlet tarafından maddi destek alabilmeleri için uygulanıyor.

Küresel piyasalar negatif seyrediyor!

Yeni asgari ücret vergiyi nasıl etkileyecek? 11 bin 59 ve 12 bin TL'lik iki senaryo! En az 2 bin 816 TL vergi avantajı!

'Büyük tufana hazır olun' diyen İslam Memiş euro için rakam verdi!


Geri Dön