10 / 05 / 2024

Küresel piyasalar negatif seyrediyor!

Küresel piyasalar negatif seyrediyor!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikalarına ilişkin belirsizlikler ve Çin ekonomisine yönelik endişelerle negatif şekilde seyrediyor.



Aktarılan son dakika detaylarına göre, enflasyon ve resesyon ikilemi, varlık fiyatları üzerinde etkili olmayı sürdürüyor.

Verilen detaylara göre, Fed'in gelecek dönem para politikalarının ne yönde gelişeceğine ilişkin belirsizlikler fiyatlamaları oldukça zorlaştırırken, Fed Başkanı Jerome Powell'ın yarın Kongre'de yapacağı sunum piyasaların odağında yer alıyor.

Küresel piyasalar negatif seyrediyor!

Aktarılan bilgilere göre geçen hafta politika faizini sabit bırakan Banka, buna karşın faiz artışlarının devam edebileceği sinyali verirken, Fed'in sene sonu politika faizi projeksiyonunu yüzde 5,6 olarak belirlemesi, sene sonuna kadar iki faiz artışı olabileceği ihtimalini fiyatlamalara dahil etti.

Verilen detaylara göre, göre, para piyasalarında Fed'in gelecek ay politika faizini yüzde 75 ihtimalle 25 baz puan artıracağı fiyatlanırken, Fed Başkanı Jerome Powell'ın yarınki açıklamalarının söz konusu beklentiler üzerinde etkili olması da bekleniyor.

Diğer bir taraftan Çin ekonomisine ilişkin endişeler günden güne güçlenirken, emtia fiyatları da bu durumdan etkileniyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön