21 / 05 / 2024

Küresel piyasalar negatif seyrediyor!

Küresel piyasalar negatif seyrediyor!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikalarına ilişkin belirsizlikler ve Çin ekonomisine yönelik endişelerle negatif şekilde seyrediyor.



Paylaşılan detaylara göre, bakırın libresi yeni günde düşüş eğilimini üst üste 3. iş gününe taşırken, şu esnalarda yüzde 0,6 azalışla 3,84 dolardan işlem görüyor.

Ayrıca dün New York borsasında tatil dolayısıyla işlem gerçekleşmezken, endeks vadeli kontratlar yeni günde satış ağırlıklı bir seyir izliyor.

Avrupa'da dün satış ağırlıklı bir seyir ön plana çıkarken, Avrupa Merkez Bankası (ECB) yetkilileri sözle yönlendirmelerini sürdürüyor.

Küresel piyasalar negatif seyrediyor!

Yine aktarılan detaylara göre, ECB Başkan yardımcısı Luis de Guindos, çekirdek enflasyondaki gerilemenin sınırlı olabileceğini kaydederek, ECB üyesi Yannis Stournaras, faiz artışlarının bu yıl son bulabileceğini belirtti.

Diğer bir yandan, İngiltere Merkez Bankası'nın (BoE) politika faizini 25 baz puan artırmasına kesin gözüyle bakılırken, para piyasalarındaki fiyatlamalarda Banka'nın yıl sonuna kadar toplamda 100 baz puandan fazla faiz artışına gidebileceği de öngörülüyor.

Ayrıca dün İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,71, Almanya'da DAX 40 endeksi yüzde 0,96, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 1,01 ve İtalya'da MIB 30 endeksi 0,39 oranında geriledi. Avrupa'da endeks vadeli kontratlar ise yeni güne düşüşle başladı.

Verilen bilgilere göre, Asya'da pay piyasaları satış ağırlıklı bir seyir izlerken, Çin'de ekonomiyi desteklemek adına atılan adımlar da devam ediyor.

Çin Merkez Bankası (PBoC), 1 senelik kredi faiz oranını (LPR) yüzde 3,65'ten yüzde 3,55'e, 5 yıllık kredi faiz oranını ise yüzde 4,30'dan yüzde 4,20'ye indirdi. Ayrıca PBoC, daha önce de politika faizlerinde indirime gitmişti.

Bugün Japonya'da açıklanan resmi verilere göre, sanayi üretimi yıllık bazda yüzde 0,7 oraında gerilerken, kapasite kullanım oranı aylık bazda yüzde 3 oranında yükseldi.
 

Yeni asgari ücret vergiyi nasıl etkileyecek? 11 bin 59 ve 12 bin TL'lik iki senaryo! En az 2 bin 816 TL vergi avantajı!

'Büyük tufana hazır olun' diyen İslam Memiş euro için rakam verdi!

Dolarda dananın kuyruğu yarından sonra kopuyor! Peş peşe açıklandı! Dolar böyle olacak!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön