05 / 05 / 2024

MEB inovatif kütüphane çalışması başlattı!

MEB inovatif kütüphane çalışması başlattı!

MEB, öğrencileri zararlı alışkanlıklarından korumak ve zamanlarını verimli kullanmalarını sağlamak için inovatif kütüphane çalışması başlattı. Yenilikçi kütüphane modeli "kitaplar koleksiyonu"ndan çok daha fazla içeriğe sahip olacak.




Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilere kitap okuma alışkanlığını kazandırmak için eğlenceli bir projeye imza atıyor. 

MEB, öğrencileri zararlı alışkanlıklarından korumak ve zamanlarını verimli kullanmalarını sağlamak için inovatif kütüphane çalışması başlattı. Yenilikçi kütüphane modeli "kitaplar koleksiyonu"ndan çok daha fazla içeriğe sahip olacak. Okul kütüphaneleri, ziyaretçilerini bir kitap arşivi olarak değil, işlevsel bir yaşam merkezi olarak ağırlayacak. 

Kütüphanelerde kitapların yam sıra bilgisayar oyunları, filmler ve internet de olacak. Öğrencilerin kişisel ve pedagojik özellikleri dikkate alınarak tasarlanan ve her yaştan öğrenciyi bilgilendiren, aynı zamanda eğlendiren, okumaya ve yaratıcılığa teşvik eden okul kütüphanelerinin kuruluşu pilot olarak seçilen 46 ilde başlayacak. 

Yeni düzenlemede okulların en geniş ve ferah mekânları kütüphane olarak seçilecek. Zkütüphane (Zenginleştirilmiş kütüphane) ismi verilecek alanlarda kesintisiz internet erişimi olacak. Öğrencileri basılı, sesli ve elektronik kitaplan buluşturarak alternatif okuma seçenekleri sunulacak. Duvarlarda ise öğrencilerin çalışmalarını sergileyebilecekleri alanlar yer alacak. 

Çocukların, gelişimine uygun güncel çocuk edebiyatı ürünlerine, oyuncaklara, öğrenme oyunlarına, CD, DVD ve bilgisayar oyunlarına ve filmlere kolayca erişebilecekleri güvenilir alanlar olarak işlev görecek. Kütüphanede yer minderleri, koltuk veya kanepe gibi rahat oturulabilecek mobilyalar bulunacak. 

Kütüphanelerde yazarlar ve şairlerin okurlarıyla buluşma günleri de düzenlenecek. Türkçe başta olmak üzere yazma ve yazarlık becerisi verilecek kütüphaneler halka da açık olacak. 


Ekonomi Gazetesi


Geri Dön