30 / 04 / 2024

MEB öğretmen ataması ne zaman yapılacak?

MEB öğretmen ataması ne zaman yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı, 2024 yılında gerçekleştirilecek olan yeni öğretmen atamalarıyla ilgili önemli duyuruları kamuoyuyla paylaştı. Öğretmenlerin atama süreci özellikle öğretmen adayları için büyük bir öneme sahip olup adayların detayları merak ettiği bir konu haline geldi.



Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, son Kabine Toplantısı'nın ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayarak, öğretmen adayları arasında büyük bir heyecanla beklenen sözleşmeli öğretmen alımı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Öğretmen atamaları ve müfredat değişikliği gibi eğitim alanındaki konuları ele alan Bakan Tekin, ayrıntıları kamuoyuyla paylaştı.

Milli Eğitim Bakanı’ndan öğretmen atamalarına dair açıklama 

Beştepe'deki Kabine toplantısının ardından Bakan Yusuf Tekin, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Milli Eğitim Bakanı, önümüzdeki ay kamuoyuyla paylaşılacak olan müfredat değişikliği hakkında bilgi verdi. Tekin, "Tüm sınıfları kapsayacak şekilde bir müfredat değişikliği için çalışıyoruz. Müfredatı hafifleteceğiz ve derslerde sadeleşme sağlayacağız. Çocuklarımıza gereksiz bilgi yüklemesinden kaçınacağız. Ortaokulda neredeyse lisans düzeyinde okutulan konuları gözden geçiriyoruz" dedi.

Öğretmen atamaları konusunda da açıklamalarda bulunan Bakan Tekin, "Mümkün olduğunca fazla sayıda atama yaparak öğretmen adaylarını eğitim ailemize katmayı hedefliyoruz" dedi.

MEB öğretmen ataması ne zaman yapılacak?

Öğretmen ataması ne zaman yapılacak?

Bakan Yusuf Tekin'in açıklamasında belirttiği gibi öğretmen atamalarının artırılması için Meclis'te çalışmalar devam etmektedir. Bakan Tekin konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı:Eğitim ailemize daha fazla öğretmen adayını kazandırmayı hedefliyoruz. Ancak bu atamalar, tek başımıza aldığımız bir kararla gerçekleşmiyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile bütçe olanakları çerçevesinde ihtiyaç duyulan alanlarda ve gerekli sayıda öğretmen atanması planlanmaktadır.

Mülakat kaldırılacak mı?

2016 yılında yürürlüğe giren sistem, Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarında belirli bir puan barajını geçen adayların sözlü sınava çağrılmasını gerektiriyor. Dolayısıyla öğretmen atamalarında mülakat zorunludur. Kanunda herhangi bir değişiklik olmadığı müddetçe, bu uygulamanın sürdüğü ve öğretmen alımlarında mülakat da zorunlu olarak devam edecektir.

Müfredatta değişiklik yapılacak mı?

Milli Eğitim Bakanı tarafından açıklanan bilgiye göre ilkokul, ortaokul ve lise seviyelerinde eğitim müfredatının gözden geçirilecek. Bu müfredatta tekrar eden konuların sadeleştirilmesi veya gereksiz konular çıkarılacak.

MEB Vakıfbank Bursluluk Kartı (sosyal kart) ne zaman verilecek? İOKBS bursluluk kartı kimlere verilir?

Müdür ve müdür yardımcısı atama sonuçları belli oldu mu?

MEB'e bağlı okulların pansiyon ücretleri yeni yılda 7.900 ile 37 bin 60 TL arasında olacak! SON DAKİKA!    


Geri Dön