02 / 05 / 2024

Mecidiyeköy Gökfiliz İş Merkezi yönetiminde yıkım açıklaması!

Mecidiyeköy Gökfiliz İş Merkezi yönetiminde yıkım açıklaması!

33 yıllık Gökfiliz İş Merkezi kentsel dönüşüm kapsamında yıkılıyor. Mecidiyeköy Gökfiliz İş Merkezi kat malikleri adına Gökfiliz İş Merkezi Yöneticiliği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Öztürk konuyla ilgili basın açıklaması yaptı. İşte o açıklama...



Mecidiköy Trump Towers'ın hemen yanındaki 33 yıllık Gökfiliz İş Merkezi, yıkılmaya başlandı. 28 iş yeri sahibi önceki gün yıkım ekipleri önünde basına açıklama yaptı.


Kentsel dönüşüm çalışmalarının kendi istekleri dışında yapıldığını söyleyen iş yeri sahipleri, ilgili makamlara ve kişilere karşı birçok dava açmış.


Mecidiyeköy Gökfiliz İş Merkezi yönetiminde yıkım açıklaması!


Gökfiliz İş Merkezi Yöneticiliği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Öztürk'ün açıklaması;

"Bizler, İstanbul Mecidiyeköy meydanının en değerli konumdaki Gökfiliz İş Merkezi'nin çoğunluktaki mülk sahipleri olarak mağdur durumdayız.

 

İlgili kurumların yasal mevzuata istinaden Eylül 2016 tarihinden bu yana binamıza yönelik tek yanlı ve bize danışmadan yapılan uygulamaları neticesinde mülkiyet haklarımızı kullanamaz duruma geldik.

  

Bizler kat malikleri olarak kat mülkiyeti kanununa göre binamızın yıkılması değil güçlendirilebilir olduğunu bilimsel olarak tespit ettirdik. Türkiye'de bir ilk olan, ve İstanbul’daki ünlü bir Devlet Teknik Üniversitesi Deprem Laboratuvarının kurucusu ve eski Rektörlerinden öğretim görevlisi ve bu sahada ün yapmış bir profesör ve arkadaşlarının hazırladığı 156 sayfalık bilimsel rapor ile binamızın halen sağlam ve güçlendirilebilir olduğu tespit edilmiştir. Bu güçlendirme raporunu Şişli Belediyesi’ne, İstanbul 6. Sulh Hukuk Mahkemesine sunulmuş olup tarafımızca açılmış bulunan binanın güçlendirilmesi talepli dava dosyasına da vermiş bulunmaktayız.  Bu dava halen devam etmektedir. Umudumuz yargının bu haklı talebimizi bir an evvel kabul etmesi ve bunun neticesinde binamızın güçlendirilerek yeniden hayat bulmasıdır.


Mecidiyeköy Gökfiliz İş Merkezi yönetiminde yıkım açıklaması!

  

Binadaki 28 bağımsız bölümde çalışan yüzlerce kişi aylardır işsiz durumdadır.

 

Kentsel Dönüşüm kanununa göre Şişli Belediyesi tarafından yıkım ruhsatı düzenlenmesi gerekirken, Yanan ve Yıkılan Yapılar Formu düzenlenmiştir. Kentsel Dönüşüm kanununda binanın yıkılabilmesi için ilgili belediye tarafından yıkım ruhsatı düzenlenir şeklinde yer almasına rağmen düzenlenen bu yanan ve yıkılan yapılar formuna istinaden binamızın yıkım işlemi başlamıştır.

  

Netice olarak;  Anayasal güvencede olan mülkiyet hakkımızın her ne kadar yasal gerekçeler öne sürülse de doğrudan Anayasaya ve Avrupa insan hakları sözleşmelerine aykırı bir şekilde kesin olarak ihlal edilmiştir. Mülkiyet hakkımızın ihlalinden doğan bu mağduriyetimizin giderilmesi ve bizimle aynı konumda olan pek çok diğer vatandaşların da karşılaştığı böyle bir durumdan kurtarılması için acilen bütün ilgili kurumları göreve çağırıyoruz."

 

Mecidiyeköy Gökfiliz İş Merkezi kat malikleri adına

Gökfiliz İş Merkezi Yöneticiliği Yönetim Kurulu Başkanı

Hasan Öztürk


Geri Dön