28 / 04 / 2024

Meclis'te çaya yüzde yüz zam! Bakın kaç lira oldu?

Meclis'te çaya yüzde yüz zam! Bakın kaç lira oldu?

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yemek fiyatları sürekli tartışma konusu olmuştu. Meclis Lokantası'nda uygun fiyatlarıyla bilinen bir bardak çayın fiyatı, yüzde 100'lük bir zamla artarak 2 liraya yükseltildi.



Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yeme içme fiyatları sık sık tartışma konusu olmuştu. Meclis Lokantası'nda 1 lira olan bir bardak çayın fiyatı, yüzde 100 oranında artışla 2 liraya çıkarıldı.

Son yıllarda Türkiye'de dolar kuru dalgalanmalarının ardından enflasyon rakamları önemli ölçüde artış gösterdi.

Bu artışın en fazla etkilediği alan gıda sektörü oldu.

Özellikle ayçiçek yağı ve sebze fiyatlarında önemli yükselişler yaşandı.

MECLİS ZAMLARDAN ETKİLENMEDİ

Buna rağmen, Türkiye Büyük Millet Meclisi lokantası fiyatlar konusunda etkilenmedi. TBMM'deki milletvekilleri tarafından kullanılan lokantada, ürün fiyatları artmış olmasına rağmen, fiyatlar oldukça uygun seviyede kaldı.

ÇAYA ZAM GELDİ

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde fiyatlar sıkça eleştirilen karton bardakta satılan çaya bir zam yapıldı. Bu zam haberi, gazeteci Osman Cerit tarafından sosyal medya hesabından duyuruldu.

YÜZDE YÜZ ZAMLA İKİ LİRA OLDU

Meclis'te, fiyatı 1 lira olan bir bardak çayın fiyatı yüzde 100 oranında artırılarak 2 liraya yükseltildi. Düşük fiyatlar nedeniyle Meclis Lokantası'nda sıklıkla yoğunluk yaşandığı biliniyor.

MİLLETVEKİLERİ MİSAFİRLERİNİ MECLİS'TE AĞIRLIYOR

Özellikle milletvekilleri, Meclis Lokantası'ndaki düşük fiyatlar nedeniyle il dışından gelen misafirlerini burada ağırlamayı tercih ediyorlar.

TBMM'nin ana binasında ve milletvekili odalarının bulunduğu binada toplam 2 restoran bulunuyor. Ayrıca bahçede 2 restoran ve bir kafe hizmet veriyor. Eğitim ve Sosyal Tesis olan Ala Restoran'da da 2 lokanta faaliyet gösteriyor.

Özellikle yaz döneminde bahçedeki restoranlar kapandığında, Ala Restoran'a olan talep artıyor. Bir hafta öncesinden rezervasyon yaptırılmazsa, bu mekanlarda yer bulmak oldukça zor hale geliyor.


40-50 TL'YE KUZU ŞİŞ

Meclis'teki yemek fiyatları oldukça hesaplı. Milletvekilleri, 40-50 TL gibi çok uygun bir fiyata kuzu şiş gibi lezzetli yemekler yiyebiliyorlar.

Kasım ayına özel indirim: Bu fırsat kaçmaz! 5 litre airfryer fiyatı 2 bin TL birden düştü

Dikkat! Kredi kartı kullanan herkesten bu para kesilecek!

Elektrikli Renault Kangoo geliyor: İşte fiyatı

 


Geri Dön