29 / 04 / 2024

Media-Saturn bu yıl Türkiye'de 7 mağaza daha açacak!

Media-Saturn bu yıl Türkiye'de 7 mağaza daha açacak!

Media-Saturn Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdürü Marcus Tengler, Türkiye ekonomisinin büyüdüğünü ve kendilerinin de büyümeye devam edeceğini ifade ederek, ''Türkiye'de 2013'te 7 yeni mağaza daha açacağız'' dedi




     Tengler, Media Markt'ın bugün  Ankara  Antares Alışveriş Merkezi'nde açtığı mağaza dolayısıyla basın mensupları ile sohbet toplantısı düzenledi. 

     Türkiye'nin hızla büyüdüğünü ifade eden Tengler, bu büyümeyle beraber kendilerinin de Türkiye'de büyüdüğünü kaydetti. 

     Bugün itibariyle Türkiye'de 25'inci, Ankara'da ise 5'inci mağazalarını açtıklarını belirten Tengler, büyüme stratejisi üzerine odaklandıklarını anlattı. 

     Pazarda ciddi bir büyümenin olduğuna ve kendilerinin de bu doğrultuda hareket edeceklerine dikkati çeken Tengler, ''Türkiye'de 2013'te 7 yeni daha mağaza açacağız. Ankara ve İstanbul haricinde bu ay sonuna doğru Samsun'da, Nisan ayında Kahramanmaraş'da ve sonra da Gaziantep ile Şanlıurfa'da da mağaza açacağız. Çalışan sayımız şu an 2 bin civarında. İlave olarak bu yıl 500 kişiyi daha istihdam etmeyi düşünüyoruz'' ifadelerini kullandı. 

     Tengler, tüketim alışkanlıklarında vatandaşların gelirlerinin ağır bastığını vurgulayarak, Türkiye'de genellikle tablet bilgisayarlar, akıllı telefonlar ve son teknoloji televizyonların tercih edildiğine değindi. 

     Türkiye'nin teknolojiyi hızla benimsediğine işaret eden Tengler, ''Genellikle insanlar önce masaüstü bilgisayar alır. Sonra dizüstü, daha sonra da tablete geçerler. Ama Türkiye'de durum biraz değişik. Masaüstü bilgisayar kullanan birisi direkt tablete geçebiliyor'' diye konuştu. 

     Tengler, Türkiye'de yaklaşık 112 bin metrekare alan büyüklüğü ile hizmet verdiklerini de sözlerine ekledi. 

     Media-Saturn Türkiye Satınalmadan Sorumlu Genel Müdürü Aziz Süzer de sektör ortalamasının üzerinde bir büyüme gerçekleştireceklerini ifade ederek, Türkiye çapında mağaza açmaya devam edeceklerini söyledi. 

     Tüketicilere ürün sunarken, aynı zamanda bilinçlendirme çalışmaları da yaptıklarını belirten Süzer, ''Mağazamızda oluşturduğumuz 'Yeşil Konsept' köşelerimizde müşterilerimizi enerji tasarrufu konusunda bilinçlendirmeyi ve tüketici alışkanlıklarını değiştirmeyi hedefliyoruz'' diye konuştu. 

     Media Markt Ankara Antares Mağazası Müdürü Can Ergün Kılıç ise teknoloji marketlerinin büyük cazibe merkezleri haline geldiğine dikkati çekerek, ''Tüm Ankaralıları bir günlerini ayırıp, yeni alanlarımızı görmek ve son teknoloji ürünler ile tanışmak üzere mağazamıza bekliyoruz'' dedi. 

AA


Geri Dön