18 / 05 / 2024

Mehmet Aksoy: Kaçak yapı yapmış durumuna düştüm

Mehmet Aksoy: Kaçak yapı yapmış durumuna düştüm

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın ucube dediği İnsanlık Anıtı"nın yıkımını engellemek için mahkemeye başvuran Heykeltıraş Mehmet Aksoy isyan etti



Başbakan Erdoğan"ın ucube dediği İnsanlık Anıtı"nın yıkımını engellemek için mahkemeye başvuran Heykeltıraş Mehmet Aksoy isyan etti. Aksoy, œHaklılığımızı uçan kuşa anlatmaya çalışıyoruz, mücadele veriyoruz. Ben kaçak yapı yapmış durumuna düşüyorum, böyle bir şey yok. Yüksek Kurul, kararı iptal ediyor, buna rağmen Belediye Meclisi ˜yıkın" diyor.

Bakan da çaresiz

Belediye Meclisi kurul mu Üstelik devlette devamlılık esası vardır. Hangi Belediye Başkanı olursa olsun, o kurum devlet kurumudur, kim gelirse gelsin o alınan kararlar geçerlidir. Yoksa devlet çalışmaz dedi. Mahkemeden yürütmeyi durdurma kararının çıkacağına inandıklarını ifade eden Aksoy, œElimizde belgeler var, hepsini sunduk. Uluslararası anlaşmalar, telif hakları var. Bunlara güveniyoruz. Kamuoyu arkamızda, herkes bekliyor, kötü bir karar çıkarsa eylemler olacaktır besbelli. Bizim mücadelemiz de uzayacaktır. Ama kararın olumsuz olacağına inanmıyorum diye konuştu. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay"ın da konuyla ilgili ˜çelişkili konuşmalar" yaptığını belirten Aksoy, œOnu da anlamak istiyorum. Kendisiyle görüşmek isterim. Ama kendisi çok da bir şey söyleyecek durumda değil tabi. çünkü yukarıda Demokles"in kılıcı tehdit olarak devamlı sallanıp duruyor diye konuştu.
Hürriyet


Geri Dön