03 / 05 / 2024

Mehmet Aytaç: 2016'da emlak sektöründen umutluyuz!

Mehmet Aytaç: 2016'da emlak sektöründen umutluyuz!

Emlak piyasasında yaşanan durgunluğa ilişkin gazetemize açıklamalarda bulunan Gaziantep Emlakçılar Odası Başkanı Mehmet Aytaç, "2016 yılından umutluyuz" şeklinde konuştu. Emlak piyasasında yaşanan durgunluğa ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.



Emlak piyasasında yaşanan durgunluğa ilişkin gazetemize açıklamalarda bulunan Gaziantep Emlakçılar Odası Başkanı Mehmet Aytaç, "2016 yılından umutluyuz" şeklinde konuştu. Emlak piyasasında yaşanan durgunluğa ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Gaziantep Emlakçılar Odası Başkanı Mehmet Aytaç, 2015 yılının tüm piyasalar açısında durgun bir yıl olduğunu belirtti. Emlak piyasasının birçok sektörün dinamiği olduğunu söyleyen Aytaç, "Vatandaş önünü göremediği ve hükümet kurulamadığı için tüm sektörler bu durumdan olumsuz yönde etkilendi. 2016 yılı için emlak piyasası ve hükümetin kurulması bizler için bir artı olacak. 2016 yılından umutluyuz" dedi. 


"ARAZİ ALMAK İÇİN EN UYGUN DÖNEM" 

Vatandaşların büyük bir beklenti içerisinde olduklarını dile getiren Aytaç, "Vatandaşların hükümetin kurulması noktasında beklentileri bulunuyor. İnsanlar önünü göremedikleri için bekliyorlar. Ancak bu dönem vatandaşların arazi satın alması için en uygun dönem. Bölgelere göre yüzde 20, yüzde 30'lara kadar arazi fiyatlarında indirim var" şeklinde konuştu. 


"GAZİANTEP'E HER YIL 30 BİN İNSAN GÖÇ EDİYOR" 

Gaziantep'in büyük bir kent olduğuna dikkat çeken Aytaç, "Gaziantep'e yılda en azından 30 bin insan göç ediyor. 50 bin konut projesi Gaziantep'teki konut sorununu ufakta olsa çözecektir bunun yanında özel şirketlerinde buraya konutlar inşa etmesi gerekiyor. Gaziantep'te konut sıkıntısı en çok kira noktasında yaşanıyor. Kiralık ev sayısının az ve kiraların yüksek olması vatandaşları sıkıntıya sokuyor. Kiralık ev bulma noktasında problem yaşanıyor ancak konut satışları iyi durumda" diye konuştu. 


"KANUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI KONUSUNDA ÇALIŞMALAR YAPACAĞIZ" 

Tarım arazilerini koruma yasasının sadece emlak sektörünü etkilemediğini ifade eden Aytaç, "Tapulaşma üzerinden çıkarılan Arazi Koruma yasası tüm vatandaşları etkiledi. Emlakçılar alım satım işlerinde aracı vazifesi görüyor ancak kanun tüm vatandaşları olumsuz etkileyen bir kanundur. Hükümetin kurulmasının ardından bu kanun ile ilgili tekrar çalışmalar yürüteceğiz, kanunda bir değişiklik yapılması konusunda talepte bulunacağız" diye konuştu. 



Gaziantep'te Hakimiyet


Geri Dön