27 / 04 / 2024

Trakya'da emlak sektöründe son durum!

Trakya'da emlak sektöründe son durum!

Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Edirne Şube Başkanı Aytaç Feda, koronavirüs salgınının emlak sektörüne etkilerinden bahsetti. Sürecin insanların gayrimenkul konusunda da bakış açısını değiştirdiğinden bahseden Feda, sektör çalışanları ve ticaretle uğraşanlara da gereken kolaylıkların sağlanmas



Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Edirne Şube Başkanı Aytaç Feda, Koronavirüs salgını sürecinde sektörün durumu hakkında açıklamalarda bulundu. Hudut Gazetesi'nden Sevcan Kalıpçinden Elmacı'nın haberine göre; Feda, sektör çalışanları ve ticaretle uğraşanlara da gereken kolaylıkların sağlanmasını beklediklerini ifade etti.

“SEKTÖR DURDU”

“Dünyayı etkileyen bu hastalık emlak sektörünü de durdu. Bu sosyal değişimle ilgili insanların da gayrimenkul konusunda bakış açısı değişti. Bundan sonra yakın ilçe ve köylerde küçük arsa ve tarlalara yönelik talepler artacak. Çünkü insanlar evde, apartmanda yaşamaktan bu süreçte bunaldı. Arazi içinde yaşamayı tercih edecek düşüncesindeyim. İnsanlar bu şekilde sıkıldığında stres atabilecek. Sosyal mesafe bu zorunluluğu getirecek. İnsanlar artık bunun farkına vardı. Dünyayı etkileyen bu hastalık Türkiye'deki esnaf ve işverenleri de büyük ölçüde etkiledi. Şehir dışında okuyan çocukların çoğu kiralarını ödeyemediğinden kendi ailelerinin yanlarına dönmek zorunda kaldılar. 

“KİRA ALIMI VE BASKI YAPILMAMASI KONUSUNDA HASSASİYET BEKLİYORUZ”

Bu gibi durumlarda belirli süre kira alımı ve baskı yapılmaması konusunda öğrenci ve ailelerine yardımcı olmalarını talep ediyoruz. Bu konuya hassasiyet göstermelerini bekliyoruz. Ticaretle uğraşan esnaf ve iş adamlarının kiraladığı iş yerlerini kiralarını ödeyemediği ve zor durumda oldukları ortada. Kiralarını en az 3 ay ertelemeleri konusunda da hassasiyet gösterilmesi gerektiğini de düşünüyoruz.

“MESLEKTAŞLARIMIZ ZOR DURUMDA”

Bu süreçte meslektaşlarımız da zor durumda olup hiçbir destek alamamaktadır. Devlet ve bankalarımızın bu konuda hassasiyet göstermelerini bekliyoruz. Meslektaşlarımızın ailelerini geçindirip kiralarını ödeyebilmeleri konusunda yardım talep ediyoruz.

'BİRLİK BERABERLİK DAYANIŞMA ZAMANI”

Bu zorlu günler geçecektir. Birlik, beraberlik, dayanışma zamanıdır. Her ne kadar  Ankara  bu özel bankalara baskı yapsa da maalesef bankalar kendi bildiğini okumakta. Esnaf, iş adamları, ticaretle uğraşan insanları mağdur etmektedir. Gereken kolaylığı sağlamamakta hala kendi karının peşinde koşmaktadır. Türkiye'yi ayakta tutan esnaf, iş adamları ve yanlarında çalıştırdığı işçilerdir. Bunlar bittiği takdirde Türkiye çok büyük kayıplara uğrayacaktır. Bu nedenle daha güzel paket ve destekler beklemekteyiz. Lütfen evde kalın. Aradaki sosyal mesafeyi kollayın. Türkiye'nin nadide sağlık çalışanlarına Allah sabır versin, güzel günler gelecek inşallah.”


Geri Dön