28 / 04 / 2024

Sanal gerçeklik teknolojisiyle emlak sektöründe kartlar yeniden dağıtılıyor!

Sanal gerçeklik teknolojisiyle emlak sektöründe kartlar yeniden dağıtılıyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen sanal gerçeklik teknolojisi, oyun ve eğlence sektörlerinde etkili olurken, emlak sektöründe de pek çok şeyi değiştirdi. Konut almak isteyenler, artık bir evi şahsen görmekle sınırlı kalmıyor ve emlakçılar daha çok müşteriye ulaşabiliyor.



Son zamanlarda sık sık gündeme gelen Sanal gerçeklik (VR) teknolojisi, artık yatırımcıların gözdesi emlak sektöründe de kullanılıyor. Encora'ya göre Goldman Sachs tarafından yapılan bir araştırma, 2020 yılında toplamda 130 bin emlak acentesinin ev göstermek için VR teknolojisini kullandığını tahmin ediyor.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre son dönemlerde sık sık gündeme gelen sanal turlar, özellikle tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs kısıtlamaları yürürlükteyken emlak piyasasını canlı tutmanın anahtarı haline geldi.

Yine paylaşılan bilgilere göre gündemden düşmeyen sanal turların konut satışları üzerinde kalıcı bir etkisi olmamış gibi görünse de, Harvard Business School profesörlerinden Isamar Troncoso tarafından yapılan araştırma, sanal turların belirli bölgelerdeki listelerin değerini artırabileceğini ve söz konusu konut alıcılarının bir konutta istemedikleri şeyleri taramalarına yardımcı olabileceğini ortaya çıkardı.

Sanal gerçeklik teknolojisiyle emlak sektöründe kartlar yeniden dağıtılıyor!

SANAL GERÇEKLİKLE ADETA COĞRAFİ SINIRLARI AŞILIYOR

Yine konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre Real Creative Group of Compass'ta emlakçılık yapan James Bowerman, sanal gerçekliğin avantajlarına da resmen şahit oldu. Yaptığı açıklamada kendisini teknolojiyi erken benimseyen biri şeklinde tanımlayan Bowerman, konutları sanal olarak göstermek için Matterport'un bir ürününü kullanarak sanal gerçeklikten faydalandı.

Business Insider’ın aktardığı habere göre; Real Creative Group of Compass'ta emlakçılık yapan James Bowerman, söz konusu konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Matterport sanal turunun mevcut olduğu mülkler için, insanların sanal gerçekliğe girebileceğini ve çevrim içi olarak sanal alan içinde hareket edebileceğini dile getirdi.

Son dönemlerde gündemden düşmeyen konular arasında yer alan sanal gerçeklik, potansiyel konut alıcılarının coğrafi sınırları aşmasına imkan sağlarken, aynı zamanda insanların daha çok konut görmesine ve en iyi seçeneklerini sıralamasına olanak tanıyor. Söz konusu bu gelişmelerle de süreç hızlanıyor.

 

Borsada BOFA çıkmazı! BOFA kimin adına işlem yapıyor, sahibi kim?

Dünyanın en iyi 100 kent listesi yayımlandı: Türkiye’den üç il var!

Ünlü iktisatçıdan mevduat faizi uyarısı!


Geri Dön