28 / 04 / 2024

Ünlü iktisatçıdan mevduat faizi uyarısı!

Ünlü iktisatçıdan mevduat faizi uyarısı!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) politika faizi artışlarına paralel olarak mevduat faizleri de zirvelere tırmanmaya devam ederken İktisatçı Mustafa Sönmez'den son dakika mevduat faizi uyarısı geldi. İşte o paylaşım...




Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) politika faizi artışlarına paralel olarak mevduat faizleri de zirvelere tırmanıyor.

Konu ile ilgili olarak resmi sosyal medya hesabından önemli uyarılar yapan İktisatçı Mustafa Sönmez'den son dakika mevduat faizi uyarısı geldi. 

Siyaset Bilimci Özgün Emre Koç'un resmi sosyal medya hesabı https://twitter.com/ozgunemrek üzerinden yaptığı "3,5 milyonunuz varsa 3 ayda hiçbir şey yapmadan 450 bin lira kazanabiliyorsunuz. Sadece paranız olduğu için daha da fazla para kazanıyorsunuz. Müthiş bir ekonomik düzen." paylaşıma İktisatçı Mustafa Sönmez'den yanıt geldi. 

İktisatçı Mustafa Sönmez, https://twitter.com/mustfsnmz üzerinden yaptığı paylaşımda "Ortada müthiş bir şey yok.  Mevduat faizi yüzde 55 de olsa, tüfe yüzde 62 ve 2024 ortası yüzde 70 i bulacak.  3.5 milyon TL'si olan TLmevduatta kalırsa zarar eder konut, altın, döviz daha dayanıklı" dedi.

İktisatçı Mustafa Sönmez'in paylaşımı şu şekilde:

 

 

İktisatçı Mustafa Sönmez'in paylaşımına gelen yorumlar şu şekilde:

 

"Saçmalık"

"Konut olmazsa arsa/tarla diyelim"

"Eylül 2021'den bu yana fiyatlar 10 kat arttı"

 

 

'Türkiye'de çok ciddi bir barınma krizi yaşanıyor!'

Merkez Bankası'ndan yıl sonu dolar, faiz ve enflasyon tahmini!

Deprem uzmanı Ahmet Ercan 7'den büyük deprem olabilecek yerleri tek tek açıkladı! İşte o 7 yer!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön