28 / 04 / 2024

Mehmet Ellibeş: Gölcük Merkez'de dönüşüme engel kalmadı!

Mehmet Ellibeş: Gölcük Merkez'de dönüşüme engel kalmadı!

Gölcük'te yapılması planlanan Kentsel Dönüşüm Projesi'nde, Merkez Mahallesi'nde kentsel dönüşümün yapılacağına dair karar verildi. Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, dönüşümün önünde bir engel kalmadığını belirtti.



Gölcük'te yapılması planlanan Kentsel Dönüşüm Projesi'nde, dönüşümün yapılacağı alanlar sırayla Bakanlar Kurulu'ndan geçmeye devam ediyor. Dumlupınar Mahallesi'nde Sanayi Bölgesi ve Denizevler'den sonra şimdi de Merkez Mahallesi'nde kentsel dönüşümün yapılacağına dair karar, dün Resmi Gazete'de yayınlandı. 


Merkez Mahallesi sınırları içerisinde, toplam 62 bin 337 metrekarelik alan, riskli bölge ilan edildi. 2015/7777 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan kararda; "Kocaeli İli, Gölcük İlçesi, Merkez Mahallesi sınırları içerisinde bulunan ve ekli kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alanın riskli alan ilan edilmesi; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 22 Nisan 2015 tarihli ve 3118 sayılı yazısı üzerine, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun 2. Maddesi'ne göre, Bakanlar Kurulu'nca 4 Mayıs 2015 tarihinde kararlaştırılmıştır" denildi. 


'PROJE, YAKIN ZAMANDA BAŞLAYACAK' 

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, konu ile ilgili olarak yaptığı kısa açıklamada, kentsel dönüşümün önünde herhangi bir engelin kalmadığını ve projenin yakın bir tarihte başlayacağını ifade etti. Buna göre Merkez Mahallesi'ni kapsayan Kentsel Dönüşüm Projesi, Gölcük Belediyesi'ni geçtikten sonra yol üzerinde sağ taraftaki binadan başlayan, 'Mobil' diye tabir edilen ışıklardan Gölcük içine girildiği zaman yolun sağ tarafını, eski Gazi Ortaokulu bölgesini de içinde kapsayan ve 19 Mayıs Caddesi girişinden devam edip 20. Sokak'ın sağ tarafını, anayola çıkan kısmına kadar olan bölgede yapılacak. Bu proje, ilçemizin çarşı anlayışına yeni bir boyut kazandıracak ve ekonomiye hayat verecek" dedi. 


Gölcük Postası


Geri Dön