05 / 05 / 2024

Mehmet Erdem: Türkiye'nin en pahalı suyunu Aydın Belediyesi satıyor!

Mehmet Erdem: Türkiye'nin en pahalı suyunu Aydın Belediyesi satıyor!

Aydın'ın büyükşehir olmasının ardından mahalleye dönüşen köylerde yaşayan vatandaşların su tarifesi ile ilgili şikayetleri AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem'i harekete geçirdi. Erdem, vatandaşlardan su faturalarına itiraz etmelerini istedi.




Aydın'ın büyükşehir olmasının ardından mahalleye dönüşen köylerde yaşayan vatandaşların su tarifesi ile ilgili şikayetleri AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem'i harekete geçirdi. Konuyla ilgili araştırma yapan Erdem, Aydınlıların suyu Denizli'ye oranla dört kat pahalı satın aldığını tespit etti. Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin suyu yüksek bir ücretle sattığını belirten Erdem, vatandaşlardan su faturalarına itiraz etmelerini istedi.


Denizli'de 25 kuruş

Büyükşehir Belediyesi'nin geçmiş dönemlerde de Türkiye'nin en pahalı suyunu sattığını ifade eden Erdem, "Büyükşehir yasasına göre köyden mahalleye dönen yerlerde beş yıl boyunca uygulanacak su tarifesi, o mahallenin bulunduğu ilçede uygulanan su tarifesindeki en düşük değerin dörtte biri kadardır. Belediyeye bağlı ASKİ, Efeler'deki mahallelerde su abonelerine suyun tonunu 1 liradan fatura ediyor. Denizli'nin mahallelerinde uygulanan su ücreti ortalaması ise 25 kuruş. Büyükşehir'in uygulaması kanuna aykırı" diye konuştu.


Yeni Asır


Geri Dön