25 / 05 / 2024

aydında su pahalı mı

aydında su pahalı mı

Aydın'ın büyükşehir olmasının ardından mahalleye dönüşen köylerde yaşayan vatandaşların su tarifesi ile ilgili şikayetleri AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem'i harekete geçirdi. Erdem, vatandaşlardan su faturalarına itiraz etmelerini istedi.

Yavuz Aydın'dan kira tepkisi: 3+1 evlere 12 bin TL'den fazla isteniyor, 17 bin TL asgari ücretli kirayı nasıl ödesin?

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın, hayat pahalılığını Meclis gündemine taşıdı. Aydın, 3+1 evlere 12 bin TL'den fazla istendiğine, vatandaşların kiraları da ödemekte zorluk çektiğine vurgu yaptı. İşte Aydın'ın o açıklaması...

İSKİ açıkladı! İstanbul barajlarında su seviyesi 76,25 oranında yükseldi

İstanbul'a su sağlayan barajlardaki doluluk oranı, geçen senenin aynı dönemine oranla yüzde 118 yükseliş göstererek, yüzde 76,25 seviyesine kadar çıktı. 

370 kişinin öldüğü Emlak Bank Konutları'nın müteahhitlerine verilen ihalelere suç duyurusu!

Depremde 370 kişinin hayatını kaybettiği Emlak Bank Konutları'nı yapan Aslar İnşaat'ın iki ortağına verilmiş olan deprem konutları ve altyapı ihaleleri hakkında suç duyurusunda bulunuldu. İşte konu ile ilgili detaylar...

İstanbullular dikkat! Yarın bazı mahallelerde su kesintisi yapılacak...

Yarın İstanbul'da, terfi merkezinde yapılacak iyileştirme çalışmaları sebebi ile Bağcılar ve Esenler'de bazı mahallelerde saat 10.00 ila 19.00 arasında su kesintisi yapılacağı açıklandı. İSKİ'den yapılan açıklama ve haberin detayları...

İstanbul’da barajlar alarm veriyor! İstanbul’a su sağlayan barajların doluluk oranı yüzde 17.8 oldu

İstanbul’da Avrupa Yakası’nda bulunan ve su sağlayan Terkos ile Büyükçekmece barajlarında su seviyesinin kritik seviyelere inmesi ve son aylarda yaşanan kuraklık, yağmurların yağmaması sebebi ile İstanbul'a su sağlayan barajlarının doluluk oranı çok azaldı. İşte haberin ayrıntıları...

İBB'den İstanbul’da iki baraj için kritik karar! Hangi iki barajdan su alınmayacak?

İstanbul’da Avrupa Yakası’nda bulunan ve su sağlayan Terkos ile Büyükçekmece barajlarında su seviyesinin kritik seviyelere inmesinden dolayı İBB, Büyükçekmece Barajı’ndan su alınmaması, Terkos Barajı’ndan ise yüzde 50 daha az su alınarak sistemin işletilmesine karar verildi.

İstanbul'da metrekare bazında en pahalı ofis kirası 765 TL ile Levent'te!

İstanbul'da metrekare bazında ofis kiraları açıklandı. Haziran'da İstanbul ofis pazarında genel arz 6,46 milyon metrekare olurken, doluluk da son 10 senenin zirvesinde. Peki İstanbul'da ofis kiraları ne kadar oldu?

Siemens’ten indirim müjdesi! DW15702 su sebiline tam 1.980 TL indirim geldi!

Siemens, sıcaklıkların rekor üstüne rekor kırdığı şu günlerde DW15702 su sebiline dev indirim yaptı. Temmuz kampanyası kapsamında su sebiline 1.980 TL indirim yapan Siemens, kampanyanın kısa süre içinde sona ereceğini paylaştı.

Borsada beklenen oldu 10 kişi hakkında suç duyurusunda bulunuldu

Borsa İstanbul'da manipülasyon yaptıkları iddiasıyla 10 kişi hakkında suç duyurusunda bulunulurken aynı zamanda bu kişilere işlem yasağı da getirildi. İşte o isimler...

Çevreciler Marmaris Belediye Başkanı hakkında suç duyurusunda bulundu!

Marmaris'te Sinpaş GYO tarafından hayata geçirilen ve tartışmalara neden olan Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort projesi sebebiyle bazı sivil toplum kuruluşları Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay ve belediye bürokratları hakkında suç duyurusunda bulundu.

Kiracı su aboneliği ücreti 2022 ne kadar? Neler gerekli?

Bir mesken ya da işyeri kiralamalarında, kiracının abonelikleri de üzerine alması gerekiyor. Bu abonelikler arasında su aboneliği yer alıyor. Peki, kiracı su aboneliği ücreti 2022 ne kadar? Neler gerekli?

Kurdaki düşüşü manipule eden kişiler için BDDK'dan suç duyurusu!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), görsel ve basılı yayın organları ile sosyal medya hesaplarından kurdaki olumlu seyire yönelik manipüle edici  işlemler yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. 

Yılmaz Erbek Apartmanı davasında market hakkında suç duyurusu!

30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen İzmir depreminde çöken binalar arasında yer alan Yılmaz Erbek Apartmanı'nın davasında son durum ne?

aydında su pahalı mı Haberi

aydında su pahalı mı


Aydın'ın büyükşehir olmasının ardından mahalleye dönüşen köylerde yaşayan vatandaşların su tarifesi ile ilgili şikayetleri AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem'i harekete geçirdi. Konuyla ilgili araştırma yapan Erdem, Aydınlıların suyu Denizli'ye oranla dört kat pahalı satın aldığını tespit etti. Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin suyu yüksek bir ücretle sattığını belirten Erdem, vatandaşlardan su faturalarına itiraz etmelerini istedi.


Denizli'de 25 kuruş

Büyükşehir Belediyesi'nin geçmiş dönemlerde de Türkiye'nin en pahalı suyunu sattığını ifade eden Erdem, "Büyükşehir yasasına göre köyden mahalleye dönen yerlerde beş yıl boyunca uygulanacak su tarifesi, o mahallenin bulunduğu ilçede uygulanan su tarifesindeki en düşük değerin dörtte biri kadardır. Belediyeye bağlı ASKİ, Efeler'deki mahallelerde su abonelerine suyun tonunu 1 liradan fatura ediyor. Denizli'nin mahallelerinde uygulanan su ücreti ortalaması ise 25 kuruş. Büyükşehir'in uygulaması kanuna...