27 / 04 / 2024

Çevreciler Marmaris Belediye Başkanı hakkında suç duyurusunda bulundu!

Çevreciler Marmaris Belediye Başkanı hakkında suç duyurusunda bulundu!

Marmaris'te Sinpaş GYO tarafından hayata geçirilen ve tartışmalara neden olan Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort projesi sebebiyle bazı sivil toplum kuruluşları Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay ve belediye bürokratları hakkında suç duyurusunda bulundu.



Tatilcilerin gözde ilçeleri arasında yer alan Marmaris'te Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından hayata geçirilen ve tartışmalara neden olan Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort projesi sebebiyle bazı sivil toplum kuruluşları Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay ve belediye bürokratları hakkında suç duyurusunda bulundu. Cumhuriyet gazetesinin aktardığına göre, Sivil Toplum Kuruluşları, suç duyurusunda Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay ve belediye bürokratları görevi kötüye kullandığını öne sürdü.

Çevreciler Marmaris Belediye Başkanı hakkında suç duyurusunda bulundu!

Sermaye grubunun çıkarlarının kamu yararının önünde tutulduğu iddiası

Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan Marmaris Kent Konseyi Ekolojik Mücadele Komitesi Sözcüsü Ufuk Beytekin şunları dile getirdi:  “İlgili makamlar inşaat ruhsatlarının iptalinin ardından inşaat tespit tutanağı düzenlememiş, inşaatların devamına göz yummuş ve görevlerini kötüye kullanmışlardır. Belediye gibi kamuya hizmetle yükümlü ve seçimle yönetimleri belirlenen sorumluluk makamlarının yasal yükümlülüklerini yerine getirmeleri her şeyden önce ilgili beldenin sakinlerine, seçimlerde oy talep ettikleri halka karşı sorumluluklarının gereğidir. Bu makamlar kamu yararının ve yöre insanın çıkarlarını gözetmenin, doğaya ve çevreye karşı duyarlı ve çocuklarımızın geleceğini düşünerek karar vermenin çok önemli olduğu makamlardır. Yaşadığımız örnekte maalesef bir sermaye grubunun çıkarları kamu yararının önünde tutulmuştur” 

Peki Sinpaş Kızılbük projesinde kaç devremülk var? Projenin ne zaman tamamlanması planlanıyor? İşte detaylar...


Geri Dön