30 / 04 / 2024

Borsada beklenen oldu 10 kişi hakkında suç duyurusunda bulunuldu

 Borsada beklenen oldu 10 kişi hakkında suç duyurusunda bulunuldu

Borsa İstanbul'da manipülasyon yaptıkları iddiasıyla 10 kişi hakkında suç duyurusunda bulunulurken aynı zamanda bu kişilere işlem yasağı da getirildi. İşte o isimler...



Borsa İstanbul'da bankacılık hisselerin üzerinden manipülasyon yaparak binlerce kişinin zarara uğratılmasına ve Borsa İstanbul'a duyulan güvenin azalmasına neden olan kişilerle ilgili düğmeye basıldı. Uzmanların uzun süre borsadaki oynaklık ve yapılan işlemlerin sağlıksızlığı üzerine yaptığı uyarılan sürecin sonunda ancak uyarılara kulak verildi ve yasal işlem yapılmak üzere harekete geçildi.

İstanbul merkez olmak üzere 4 ilde, borsada işlem bazlı piyasa dolandırıcılığı yapıldığı iddiaları üzerine başlatılan soruşturmada SPK'nın suç duyurusunda bulunduğu 10 kişiden 8'i gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan suç duyurusu sonrasında borsa işlemlerinde örgütlü ve organize biçimde usulsüzlük yapıldığı ve Sermaye Piyasası Kanunu'na muhalefet edildiği iddiaları üzerine başlatılan soruşturma genişletildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön