21 / 05 / 2024

Vadeli İşlemler Piyasası

Vadeli İşlemler Piyasası

Borsa İstanbul'da manipülasyon yaptıkları iddiasıyla 10 kişi hakkında suç duyurusunda bulunulurken aynı zamanda bu kişilere işlem yasağı da getirildi. İşte o isimler...

Cari işlemler ağustosta 619 milyon dolar açık verdi

Türkiye'nin cari işlemler hesabı, ağustos ayında 619 milyon dolar açık verirken, enerji ve altın hariç cari işlemler piyasasında altı milyar yüz kırk dokuz milyon dolarlık fazla meydana geldi. İşte haberin ayrıntıları...

ABD'de kripto platformlarına yönelik baskı ve denetimler sıkılaştı!

Kasım ayında ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) ve ABD Adalet Bakanlığı'nın kripto para borsası FTX hakkında soruşturma başlatması sonrası alım satım platformlarına yönelik baskılar artmaya başladı.

Yapancıya konut satışı teşviki kiralık ve satılık konut piyasasını darmaduman etti!

Ülkeye taşınan yabancılara sağlanan devlet teşvikleri ve konut piyasasının serbestleşmesi ve turizm amaçlı kısa vadeli ev kiralama uygulamasının yaygın hale getirildiği Portekiz'de kiralık ve satılık konut piyasası darmaduman oldu.

Kripto paralarla ilgili kritik açıklama: Yeni çıkanları piyango bileti olarak görün!

Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) komiseri Caroline Pham son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto paralarla ilgili yaptığı açıklamada yeni çıkan kripto paraları piyango bileti olarak görmelerini tavsiye etti. İşte o açıklama...

Milyarderlerin varlıklarını yöneten aile ofisleri mercek altına alındı!

Toplam 6 trilyon dolar değerinde servet yöneten “aile ofisleri”, ABD’li Archegos’un iflasının ardından otoritelerin radarına girdi. Aralarında SEC ve ABD Vadeli İşlemler Komisyonu gibi otoriteler ABD’de varlıklı birey ve ailelerin kişisel varlıklarını yöneten aile ofisleri mercek altında...

Bereket Varlık Kiralama'nın Sermaye Piyasası Aracı Notu onaylandı!

Bereket Varlık Kiralama'nın 200 milyon Türk Lirası tutarındaki 195 gün vadeli kira sertifikası ihracına ilişkin başvurusu Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylandı. Onaylı Sermaye Piyasası Aracı Notu yayınlandı.

Bereket Varlık Kiralama'nın 200 milyon TL'lik sermaye piyasası aracı notu!

Bereket Varlık Kiralama tarafından, yurtiçi piyasada, yönetim sözleşmesine dayalı, halka arz yöntemiyle satılmak üzere, 200 milyon Türk Lirası tutarındaki 187 gün vadeli kira sertifikasının halka arz yöntemiyle yurtiçinde ihracına ilişkin Sermaye Piyasası aracı Notu yayınlandı.

TF Varlık Kiralama'nın 225 milyon TL'lik sermaye piyasası aracı notu!

TF Varlık Kiralama, 179 gün vadeli 150 milyon TL tutarlı, fazla talep gelmesi durumunda ek satış ile halka arz tutarı 225 milyon TL tutarına kadar artırılabilecek kira sertifikası ihracına ilişkin Sermaye Piyasası Kurulu'na sunulan sermaye piyasası aracı notunu yayınladı. 

Bereket Varlık Kiralama'nın 200 milyon TL'lik sermaye piyasası aracı notu!

Bereket Varlık Kiralama, 200 milyon TL tutarındaki 84 gün vadeli kira sertifikasının halka arz yöntemiyle yurtiçinde ihracına ilişkin Sermaye Piyasası Kurulu'na sunulan sermaye piyasası aracı notunu yayınladı. 

TF Varlık Kiralama kira sertifikası ihracının sermaye piyasası aracı notunu yayınladı!

TF Varlık Kiralama, 179 gün vadeli 100 milyon Türk Lirası tutarlı, fazla talep gelmesi durumunda ek satış ile halka arz tutarı 1 milyar 500 milyon Türk Lirası tutarına kadar artırılabilecek kira sertifikası ihracı için SPK'ya sunulan "Sermaye Piyasası Aracı Notu"nu yayınladı.

Miami, gayrimenkulde uzun vadeli yatırımlarla yükseliyor!

Güçlü emlak piyasasıyla adından söz ettiren ve uzun vadeli yatırımlarla yükselmeye devam eden Miami, proje aşamasındaki satışlar hariç toplam 10,9 milyar Dolar değerinde büyüklüğe ulaştı..

Münir Tanyer: Dönüşüm uzun vadeli planlanmalı!

İZMİR'İN gerek şehir yapısı, gerekse insanlarının sıcaklığıyla yaşamaya değer bir kent olduğunu vurgulayan Tanyer İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Münir Tanyer, kentin geleceğine etki edecek uzun vadeli bir planlama yapılması gerektiğine dikkat çekti...

ABD'de konut piyasası güven endeksi son 7 ayın en yüksek seviyesinde!

ABD'de konut piyasası güven endeksi ağustosta beklentilerin üstüne çıkarak, 55 olarak açıklandı. Bu rakamla son 7 ayın en yüksek seviyesine ulaşan endeks, konut piyasasının güçlenmekte olduğuna işaret etti

Vadeli İşlemler Piyasası Haberi

Vadeli İşlemler Piyasası

Borsa İstanbul'da bankacılık hisselerin üzerinden manipülasyon yaparak binlerce kişinin zarara uğratılmasına ve Borsa İstanbul'a duyulan güvenin azalmasına neden olan kişilerle ilgili düğmeye basıldı. Uzmanların uzun süre borsadaki oynaklık ve yapılan işlemlerin sağlıksızlığı üzerine yaptığı uyarılan sürecin sonunda ancak uyarılara kulak verildi ve yasal işlem yapılmak üzere harekete geçildi.

İstanbul merkez olmak üzere 4 ilde, borsada işlem bazlı piyasa dolandırıcılığı yapıldığı iddiaları üzerine başlatılan soruşturmada SPK'nın suç duyurusunda bulunduğu 10 kişiden 8'i gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan suç duyurusu sonrasında borsa işlemlerinde örgütlü ve organize biçimde usulsüzlük yapıldığı ve Sermaye Piyasası Kanunu'na muhalefet edildiği iddiaları üzerine başlatılan soruşturma genişletildi.

Soruşturma kapsamında haksız kazanç sağladığı belirlenen 10 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, İstanbul, Ankara, Muğla ve Balıkesir'de belirlenen 17 adrese operasyon...