27 / 04 / 2024

Yavuz Aydın'dan kira tepkisi: 3+1 evlere 12 bin TL'den fazla isteniyor, 17 bin TL asgari ücretli kirayı nasıl ödesin?

Yavuz Aydın'dan kira tepkisi: 3+1 evlere 12 bin TL'den fazla isteniyor, 17 bin TL asgari ücretli kirayı nasıl ödesin?

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın, hayat pahalılığını Meclis gündemine taşıdı. Aydın, 3+1 evlere 12 bin TL'den fazla istendiğine, vatandaşların kiraları da ödemekte zorluk çektiğine vurgu yaptı. İşte Aydın'ın o açıklaması...



İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın ve 19 milletvekili tarafından Türkiye'deki hayat pahalılığının araştırılarak
yoksullaşmanın engellenmesi amacıyla alınması gereken önlemlerin tespit edilmesi için 29 Ocak 2024'te  Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına verilmiş olan Meclis araştırması önergesi dün görüşüldü. 

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın, önerge ile ilgili Meclis bileşiminde açıklamalarda bulundu ve "Ülkemizde hayat pahalılığı her geçen gün artarak devam etmektedir. Hükûmetin yanlış ekonomi politikaları, devlet kademelerine iş bilmeyen liyakatsiz kişilerin atanması günümüzdeki problemleri beraberinde getirmiştir" ifadelerini kullandı. 

Aydın, akaryakıttan market raflarına, giyim kuşamdan ev kiralarına kadar hemen hemen her sektörde inanılmaz fiyat artışlarının görüldüğüne dikkat çekti ve yaşanan bu gelişmeler karşısında hükümetin seyirci kaldığını söyledi. 

Yavuz Aydın dan kira tepkisi: 3+1 evlere 12 bin TL den fazla isteniyor, 17 bin TL asgari ücretli kirayı nasıl ödesin?

İYİ Parti'li Yavuz Aydın, söz konusu açıklamasında yılın başında açıklanan en düşük emekli maaşı olan 10 bin Türk Lirası'nın şimdiden alım gücünün azalmaya başladığını, bu maaş ile bir ay geçinmenin mümkün olmadığını vurguladı. 

"Bunun yanında, emekli vatandaşlarımızın 2 bin TL olan bayram ikramiyesini 3 bin TL’ye çıkarmak onların aklıyla alay etmektir. 1 Ocak tarihinde 1 dolar 29,50 TL iken bugün 1 dolar 31,14 TL seviyesindedir. İki ay gibi kısa bir süre daha dolmamışken dolar kurunun sürekli yukarı ivme kazanması sadece emekli vatandaşlarımızı değil, geçim sıkıntısı yaşayan pek çok vatandaşı endişelendiriyor" diye konuşan Aydın, hükümetin yanlış ekonomi politikalarının ve günü kurtarmak için yapılan çalışmaların durumu daha da vahimleştirdiğinin altını çizdi. 

Yavuz Aydın dan kira tepkisi: 3+1 evlere 12 bin TL den fazla isteniyor, 17 bin TL asgari ücretli kirayı nasıl ödesin?

Yavuz Aydın, "Şimdi Hükûmet yetkililerine sormak istiyorum: 17 bin TL maaş alan asgari ücretli bir ay nasıl geçinsin? Kirayı, mutfak masraflarını, elektrik ve su faturalarını nasıl ödesin?" sorularını yöneltti ve bunun izahının yapılamayacağını aktardı. 

Trabzon'dan bir örnek veren Aydın, en düşük düğün salonu kirasının 65 bin TL'den başladığına, gençlerin yemekli, orkestralı ve ekstralarla dolu bir düğün yapmak isterse uçuk rakamlarla karşı karşıya kaldığına ve bu fiyatların her geçen sene katlanarak arttığına dikkat çekti. 

Aydın, açıklamasını "Sadece düğün salonları değil, 3+1 standart daire kirasına bile Trabzon’un merkez ilçesi Ortahisar’da 12 bin TL’nin üzerinde bir fiyat biçilmektedir" diyerek tamamladı. 

İl olmaya aday ilçeler belli oldu, vatandaş kendi listesini açıkladı

Erdemir 2023 yılı için temettü teklifini açıkladı! 

İstanbul'da taşınma oranı yüzde 6.5 geriledi! Avrupa Yakası alarm veriyor! 2018'den bu yana en düşük seviye!


Geri Dön