02 / 05 / 2024

Erdemir 2023 yılı için temettü teklifini açıkladı! 

Erdemir 2023 yılı için temettü teklifini açıkladı! 

Erdemir Yönetim Kurulu, 2023 yılı için temettü teklifini açıkladı. Erdemir’den yapılan açıklamada 2023 yılı için net 0,45 Türk Lirası temettü ödeme teklifi sunulmasına karar verildiği belirtildi.



Erdemir Yönetim Kurulu, 2023 yılı için temettü teklifini Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. Erdemir tarafından KAP'a yapılan açıklamada 2023 yılı için 1 Türk Lirası nominal değerli paya 0,45 Türk Lirası net temettü teklifi sunulmasına karar verildiği belirtildi.

Ayrıca Erdemir tarafından yapılan açıklamada, kâr dağıtım tarihinin tek seferde gerçekleşecek biçimde, şirketin nakit projeksiyonu göz önüne alınarak, 2024 yılının Mart ayında yapılacak olan Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda Genel Kurul'un onayına sunulmasına karar verildiği kaydedildi.

Erdemir 2023 yılı için temettü teklifini açıkladı! 

BEDELSİZ SERMAYE ARTIRIMINA GİDİYOR


Erdemir ayrıca Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı ayrı bir açıklamayla yönetim kurulunun bedelsiz sermaye artırımı kararı aldığını da belirtti.

Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada şirketin 3,5 milyar Türk Lirası olan sermayesinin enflasyon düzeltme farklarından karşılayacak biçimde yüzde 100 artış ile 7 milyar TL'ye yükseltilmesine, artırım sonucunda oluşacak olan payların ortaklara kaydi pay olarak bedelsiz dağıtılmasına karar verildiğini kaydetti.

EN ÇOK TEMETTÜ GETİRİSİ OLAN ŞİRKETLER

Peki Borsa İstanbul'da sert rüzgarlar eserken en çok temettü getirisi olan şirketler hangileri?  Foreks Haber, yatırımcıların gözdesi Borsa İstanbul’da payları işlem gören şirketlerin 2023 yılı mali sonuçlarını açıklamaya başladıkları şu günlerde, son 3 senede temettü verimleri en yüksek olan şirketleri belirledi. Foreks Haber tarafından yapılan çalışmaya göre 2021-2023 döneminde yatırımcılarına en yüksek temettü verimi sağlayan şirketlerin başında Doğuş Otomotiv, İskenderun Demir çelik ve Pergamon Dış Ticaret gelirken, ilk 10 şirket içerisinde ise Erdemir, Türk Traktör, Başkent Gaz, Türk Telekom, Tofaş Fabrika, Enerjisa ve Türkiye Sigorta dikkat çekti.

2023, 2022 ve 2021 seneleri ayrı şekilde değerlendirildiği zaman da 2023 yılının temettü şampiyonları Doğuş Otomotiv, Tüpraş ve Başkent Gaz olarak açıklandı. 2022 senesinin şampiyonları Erdemir, Türk Telekom ve Doğuş Otomotiv şeklinde olurken, 2021'de ise ilk 3’e Vestel Elektronik, İskenderun Demir Çelik ve Erdemir girdi.

 

9 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılık arsa fırsatı! O iki il için tarih verildi!

İstanbul'da taşınma oranı yüzde 6.5 geriledi! Avrupa Yakası alarm veriyor! 2018'den bu yana en düşük seviye!

Ziraat Bankası'ndan son 36 saat uyarısı! müşterisi olup da bunu yapanın hesabına 1.500 TL yatırılacak!


Geri Dön