29 / 04 / 2024

İstanbul'da metrekare bazında en pahalı ofis kirası 765 TL ile Levent'te!

İstanbul'da metrekare bazında en pahalı ofis kirası 765 TL ile Levent'te!

İstanbul'da metrekare bazında ofis kiraları açıklandı. Haziran'da İstanbul ofis pazarında genel arz 6,46 milyon metrekare olurken, doluluk da son 10 senenin zirvesinde. Peki İstanbul'da ofis kiraları ne kadar oldu?



Cushman - Wakefield I TR Internatıonal tarafından hazırlanan "Gayrimenkul Pazarı Görünümü" başlıklı raporun Haziran 2023 verileri belli oldu. 

Cushman - Wakefield I TR Internatıonal tarafından hazırlanan "Gayrimenkul Pazarı Görünümü" başlıklı rapordan alınan rakamlara göre, Haziran ayı itibarıyla İstanbul ofis pazarında genel arz 6,46 milyon metrekare şeklinde olurken, doluluk oranı son 10 senenin en yüksek rakamı olan yüzde 84,9'a çıktı. 

Ülke genelinde metrekare başına birincil ofis kiralarının en yüksek olduğu bölgelerin başında 765 TL ile Levent yer alırken, on 516 TL ile Esentepe-Gayrettepe bölgesi izledi. Kira fiyatları Maslak ve Anadolu Yakası'nda 455 Türk Lirası,  İzmir  ve Ankara'da ise 268 Türk Lirası şeklinde oldu. 

Diğer taraftan, Haziran 2023 itibarıyla, İstanbul genelinde yer alan ofislerin doluluk oranı yüzde 84,9 ile son 10 senenin en yüksek oranına erişti. Gelecek dönemde artan talebin ve boşluk oranlarındaki düşüşün süreceği ve birincil kiralar üzerinde yukarı yönlü hareketin sürekliliğini koruyacağı tahmin ediliyor. 

İstanbul da metrekare bazında en pahalı ofis kirası 765 TL ile Levent te!

İstanbul Finans Merkezi'nden 1,5 milyon metrekarelik ofis arzı pazara katılacak 

Raporda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 7 Nisan tarihinde bankalar etabının açılışı yapılan İstanbul Finans Merkezi'nin ofis stokuna bulunacağı katkı da yer aldı. 

Buna göre, küresel çapta öneme sahip İstanbul Finans Merkezi'nde Vakıfbank, Ziraat Bankası ve Halk Bank'ın ilgili birimleri faaliyete girdi. Diğer etapların da bu sene içinde bitirilecek yaklaşık 1,5 milyon metrekare arzın pazara katılması öngörülüyor. Bu arzın yaklaşık yüzde 50'lik kısmı kamu bankaları ve kamu kurumları tarafından kullanılacak.

İstanbul da metrekare bazında en pahalı ofis kirası 765 TL ile Levent te!

Abdi İpekçi Caddesi 13 senenin ardından zirvede 

İstanbul'un ana caddelerindeki mağaza kiralarına bakıldığında, bu caddelere olan yüksek talep kiraların da artmasını sağladı. Caddelere olan yoğun talep ve doluluk oranları, birincil kiraların yüksek seyretmesini sağladı. 

Haziran 2023 itibarıyla İstanbul'da mağazaların aylık kiralarının en pahalı olduğu cadde metrekare başına 250 dolarla Abdi İpekçi olurken, onu 220 dolarla İstiklal Caddesi takip etti. Bu şekilde, 2010 yılından beri en pahalı cadde unvanına sahip olan İstiklal Caddesi'nin zirvedeki yerini Abdi İpekçi Caddesi aldı. 

Ana cadde mağazalarının metrekare kiraları İstanbul'da 4 bin 545 TL, Ankara'da 1.960TL, İzmir'de ise 1.860 TL şeklinde oldu. 

İstanbul da metrekare bazında en pahalı ofis kirası 765 TL ile Levent te!

AVM sayısı 448'e ulaştı 

2023 yılının ilk yarısında Piyalepaşa AVM, Lotus Nişantaşı AVM ve Wins Town AVM'nin açılışı yapılırken, toplam arz 448 AVM ile 14 milyon metrekareye ulaştı. 

Ocak-haziran döneminde cadde ve alışveriş merkezlerindeki yoğun talep sebebiyle yüksek doluluk oranları kaydedildi. Fakat kısıtlı arza rağmen markalar büyüme stratejilerini sürdürdü. 

Uluslararası perakende markalarının Türkiye'deki iş birliklerini çoğalttığı belirlenirken, Türk şirketler de mağaza açılışlarına devam etti. 

Kiralar arttı, evler otele döndü! ‘Paylaşımlı ev’ dönemi başladı!

İstanbul'da bu bölgeler boşaltılmalı! Japon deprem uzmanı bir bir anlattı: Marmara Bölgesi risk altında!

TÜVTÜRK, araç muayeneleri için yeni dönemi duyurdu! Arık bunlara bakılmayacak!


Geri Dön