27 / 04 / 2024

İstanbul'da temmuz ayında en çok neye zam geldi?

İstanbul'da temmuz ayında en çok neye zam geldi?

İstanbul Ticaret Odası (İTO),  temmuzda fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı. İşte İstanbul'da temmuz ayında en çok buna zam geldi!



Dün açıklanan İstanbul Temmuz enflasyon rakamlarından sonra bugün de İstanbul Ticaret Odası (İTO), temmuzda fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı. Peki bu ay İstanbul'da fiyatı en çok artan ne oldu?

İSTANBUL'DA TEMMUZ AYINDA EN ÇOK NEYE ZAM GELDİ?

Yaz aylarında olunmasına rağmen sebze ve meyve fiyatlarındaki artış dikkatlerden kaçmıyor.  Bugün açıklanan İTO verilerine göre sivri biber, temmuz ayında yüzde 62,20 oranında zamlanarak fiyatı en çok artan ürün oldu.

Fiyatlarında artış meydana gelen diğer ürünler ise; ev eşyası harcamaları grubundan yüzde 52,67 ile halı, ulaştırma harcamalarından yüzde 49,97 ile benzin, gıda harcamalarından yüzde 48,31 ile domates, kültür eğitim ve eğlence harcamalarından yüzde 45,06 ile yardımcı okul kitapları, yüzde 42,86 ile müze giriş ücreti ile konut harcamalarından yüzde 34,05 ile kapıcı ücreti takip etti.

İstanbul da temmuz ayında en çok neye zam geldi?

242 ÜRÜNDEN 149’UNA ZAM GELDİ!

Seçimlerin ardından vergilerde ve akaryakıt fiyatlarındaki büyük artışlar, İstanbul’un aylık enflasyonunda 6,38 puan, yıllık enflasyonunda ise 8,27 puanlık artışa yol açtı. Haziran ayında aylık enflasyon yüzde 3,46 iken temmuzda 9,84 olarak gerçekleşti. Yıllık enflasyon ise temmuz ayında yüzde 63,76 oldu.

İTO'nun İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi'nde yer alan 242 ürünün 149'unun perakende fiyatı artarken, 5 ürünün fiyatı düştü, 88 ürünün fiyatı ise değişmedi.

2023 TEMMUZ AYINDA ERİK FİYATI YÜZDE 17,68 DÜŞTÜ!

2023 Temmuz ayında Gıda Harcamaları Yaş Kuru Sebze ve Meyveler alt grubunda yer alan erik fiyatı yüzde -17,68 gerileme göstererek fiyatı en fazla azalan ürün olarak kaydedildi. 

Fiyatında azalış görülen diğer ürünler; Gıda Harcamaları grubundan yüzde -13,02 ile kiraz, yüzde -4,51 ile salatalık, yüzde -0,91 ile karpuz ve yüzde -0,25 ile kavun oldu.

İstanbul’un Haziran ayı enflasyonu açıklandı! Perakendede yıllık artış yüzde 55’i aştı!

İstanbul’daki güncel enflasyon rakamları tam bu kadar oldu! Herkes şaştı kaldı!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön