17 / 06 / 2024

Mehmet İşler: Her şey dahil sistem turizmin güvencesi!

Mehmet İşler: Her şey dahil sistem turizmin güvencesi!

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler Otellerde uygulanan her şey dahil sisteminin esnaf arasında olumsuz algılandığını ifade etti





Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, beraberindeki ETİK Genel Sekreteri Şinasi Akçay, ETİK Yönetim Kurulu üyeleri Sadun Alp, Gökhan Angın, Cazim Alaybaş, Gökhan Sengel, ETİK Denetim Kurulu üyeleri Haluk Alay ve İlter Yılmaz ile birlikte önce Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı'yı, daha sonra Selçuk Belediye Başkanı Dr. Zeynel Bakıcı'yı makamında ziyaret ederek sektörle ilgili görüştü. 

Turizmciler Kaymakam Boyacı'ya yeni bir vizyon ve sinerji ile turizme merhaba denilmesi gerektiğini ifade etti. ETİK kafilesi, Başkan Bakıcı'dan turizme daha çok destek olması talebinde bulundu. Selçuk'un kendileri için çok önemli bir ilçe olduğuna vurgu yapan İşler, "Şirince, Pamucak, Meryemana ve Efes turistten pay alıyor. Kuşadası da öyle.. Ancak Selçuk bu payı alamıyor" dedi.

Otellerde uygulanan her şey dahil sisteminin esnaf arasında olumsuz algılandığını ifade eden İşler, şöyle konuştu: "Oysa uygulama doğru. Yarın sabah birisi kalkıp dese ki, 'her şey dahil sistemi artık bu ülkeden kaldırıldı', bugün Türkiye'deki birçok tesiste turizm faaliyeti durur ve biz bu turisti bir daha bulamayız. Piyasalar bunu talep ediyor, biz de uyguluyoruz. Bizler zaten ürünlerimizi her şey dahil esnaf arkadaşlarımızdan alıyoruz. Yani toplam alıp, toplam tüketiyoruz." 


Yeni Asır


Geri Dön