17 / 05 / 2024

Mehmet İşler: İzmir turizmin olmazsa olmazıdır!

Mehmet İşler: İzmir turizmin olmazsa olmazıdır!

EGE Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Ar-Ge Birimi çalışmalarıyla " Turizm Sektörünün İzmir Ekonomisindeki Yeri, Büyüklüğü ve Önemi " başlıklı bir araştırma raporu yayımlandı...



EGE Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Ar-Ge Birimi çalışmalarıyla "Turizm Sektörünün izmir Ekonomisindeki Yeri, Büyüklüğü ve Önemi" başlıklı bir araştırma raporu yayımlandı. Rapor, turizmin  İzmir  ekonomisi için önemi, kentteki toplam üretime ve ihracata olan katkısı, turizmin İzmir'de oluşturduğu kaüna değer ve bölgenin turizm istihdam hacmi hakkında çarpıcı veriler içeriyor. 


Raporu değerlendiren ETİK Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, "Turizm sektöründe gerçekleşen bir birim canlanma bile, İzmir'de faaliyet gösteren birçok sektörü olumlu yönde etkilemektedir" dedi. Turizmin İzmir ekonomisi için büyük bir öneme sahip olduğunu rakamsal veriler sunarak vurgulayan İşler, "Yapılan araştırmalara göre, İzmir'de ekonomiyi en fazla etkileyen sektörler arasında turizm 13'üncü sıradadır. İzmir turizminde meydana gelen 100 birimlik canlanma, kentteki diğer sektörlerin üretimini 230 birim artırmaktadır. Aynı zamanda, İzmir ekonomisindeki 100 birimlik canlanma da, turizm sektöründeki üretimi 141 birim artırmaktadır" dedi. 


Sabah Egeli


Geri Dön