29 / 04 / 2024

Mehmet Kocatepe Artvin projelerini anlattı!

Mehmet Kocatepe Artvin projelerini anlattı!

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe Nusret Durur’la Bölgenin sesi canlı yayın programı konuğu oldu. Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe seçildikten sonra geçen 90 günde verdiği sözlerin ne aşamada olduğunu anlattı




Artvin Belediye Başkanı yerel bir televizyon kanalında Nusret Durur ’la Bölgenin sesi Canlı yayın programı konuğu oldu. Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe seçildikten sonra geçen 90 günde verdiği sözlerin ne aşamada olduğunu vizyon projelerinden neler yaptığını izleyicileriyle paylaştı. 

Başkan Kocatepe, programa başlarken ramazan ayının başı rahmet ortası mağfiret sonu da günahlardan arıma ayı olduğunu belirterek “Ramazan-ı Şerifin yarısı bitti. Buradan tüm izleyenlerin ve hemşerilerime bu mübarek günlerde huzur mutluluk en çok ihtiyacımız olan güzellikleri diliyoruz “dedi.

Kafkasör daha muhteşem olacak

Başkan Mehmet Kocatepe, Artvin’deki gerçekleştirmeyi düşündüğü projeleri Nusret Durur’un soruları doğrultusunda açıklarken; “Kafkasör’de 5 km sıfırdan yol asfaltlandı. Önümüzde ki yıl Kafkasör yolu genişlemesi ve asfaltlanması bittiğinde Kafkasör daha muhteşem olacak. İskebe’de asfaltlama yapıldı. Haypet tarafında kayma ve duvar yıkılmaları oluyor. Ama daha yıkılırken yeniden sağlam bir şekilde yapıldı. Bu yapılan işler acil ve çok para gerektirmeyen işler. Artvin Belediyesi’nin 22 Milyon TL bütçesi var, bunun 18 milyon TL’si personel gideri. Geriye kalan 2 milyon TL ile devasa yatırımlar yapamazsınız. Ne kalıyor? Söz verdiğimiz gibi Kamunun imkânlarını Artvin’e daha çok getirmek. Bakanlıkların imkânlarını getirmek. Biz de tam ona asıldık. Bir taraftan rutin işler yapılırken diğer taraftanda bu muhteşem yatırımlar için çalışıyoruz. Artık dikkat ediyor musunuz? Yağmur yağdığında kanalizasyonlar çok patlamıyor. Çünkü patlayan yerleri bir daha bozulmamak üzere yapıyoruz. Paçinka değil, Adam gibi borusunu da artırıyoruz. Çözümlerini de üreterek yapıyoruz” şeklinde konuştu. 

Program yapımcısı Artvin yamaç bir şehir olmasına rağmen su dükkânları basıyor? Bu nasıl bir şey diye sorunca Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe , “ Su yukarıdan sert gelince önünde küçük set olunca hemen geriye vuruyor. Normal bir yerde zorlar zorlar açar. Fakat logaların önünde hafif bir taş bile olsa bir anda geriye vuruyor. Aslıda işin aslı şu: İmkan meselesi. Siz boruyu en geniş şekilde alamıyorsanız, ekonomik imkânınız buna müsait değilse ilk elinize geçen boruyu patlayan kanalizasyona koyarsınız. Kanalizasyon ihtiyacı atıyorum 50’lik borudur. Sizin elinizde 25’lik boruyu oraya koyarsanız o kanalizasyon patlar. Biraz da bu imkânların sebebi ile dar işler yapılmış. Şimdi bizim anlayışımız bir şeyi ya tam adam gibi yapmak yâda yapmamak. Bunu adam gibi yapacak şekle getirecek kadar bekleyeceksiniz, diyorum. Bizim fedakâr çalışan kanalizasyon ekibimiz, su arıza ekibimiz, temizlik ekibimiz bu arkadaşların sayesinde biz üç ayı algı ve hizmet noktasında yüz akıyla atlattık diyebilirim. Esas çalışmalar bundan sonra geliyor” dedi. 

Artvin’in nazım imar planına ihtiyacı var

Artvin’in devasa projelerinin yatırımlarının olabilmesi için çok temel bir sorunla karşılaşıldığını belirterek Artvin’in bir nazım imar planı olmadığını söyledi. Başkan Kocatepe, “Bizim vizyon projeler kitapçığımız Artvin’de her dükkanda her evde var. Kimse kaybetmesin. 5 yıl sonra Allahın izni ile bunun on katını görecekler. Biz alt yapı üst yapı yapalım derken birde baktık ki şehrin nazım imar planı yok. Yani neresi yeşil alan olacak neresi okul olacak neresi sokak, cadde… Geçmişte yapılan bir çalışma var ama şehrin büyümesiyle gelişmesiyle bunlar birlik arz etmiyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesinden 29 kişi üst düzey bürokratlar seçimden birkaç hafta sonra gelerek burada çalışmalar yaptılar. Bizden binlik ve beş binlik haritalar istediler. Yok. Ne yapacağız? Bunu hemen yaptırmamız lazım. Kim yapar? Bir tek iller bankası. İller Bankası ile biz protokolümüzü imzaladık. Şehrin zemin etüdünü ilk defa yapıyoruz. Artvin’in altında ne var bunu ilk defa yapılan çalışmada göreceğiz ” dedi. 

Artvin’e elli yıl yetecek suyu getireceğiz

Program sunucusu Artvin ne zaman temiz su içecek? Seçim vaatlerinizde de var sorusu üzerine Belediye Başkanı Kocatepe, “Geçtiğimiz aylarda Başkanımız iki ay üst üste ilimize geldi. Bununla birlikte Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu bir gün öncesinden Artvin’e geldi. Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğünde gece saat 00.30 a kadara Bakanımız Veysel Beyle ve İl Başkanımız Erkan Balta beyle çalıştık. Artvin’le ilgili Devlet Su İşlerine neler yaptırabileceğimizi neler talep ettiğimizi konuştuk hepsini anlaştık. Bunların başında Hatila suyu geliyor. Hatila suyunun projesi bitti. Saniyede 254 lt su gelecek şekilde 33 km den Katravan bölgesinde de arıtma tesisi kurulmak şartı ile yılsonuna kadar Hatila suyunun ihalesine çıkıyoruz. Su problemi o zaman 53 bin nüfusa 50 yıl hizmet edecek şekilde su projemiz hazırlamış durumdayız ” müjdesini verdi. 

93 yıldır Artvin’in en önemli sorunlarından biri olan çöp sorunu çözülüyor

Başkan Kocatepe, “İnşallah Ramazan Bayramından önce ilk çöp naklimizi gerçekleştirmiş oluruz” dedi.

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, “Çoruh vadisi Kalkındırma Birliği (ÇOKAP) vasıtasıyla bir çözüm üretilmiş.2015 ten sonra Erzurum - Oltu’nun bir köyüne Artvin’in bütün ilçeleri, Bayburt’un bütün ilçeleri ve Erzurum’un kuzey ilçeleri düzenli çöp toplama depolama arıtma tesisi için Avrupa Birliğinden 27 Milyon Euro hibe alarak proje yapılmış. Fakat bunun uygulamaya geçmesi en az iki yıl. Ben Artvin’e geldiğim günde söyledim Bir gün beklemeye tahammülümüz yok. ÇOKAP ın ilk toplantısını Artvin Belediyesinin ev sahipliğinde yaptık. Ben söz aldım ve anlattım. Bizim çöpümüz suyumuzu kirletiyor. Artvin’e gelen insan önce çöpü görüyor. Çöp sürekli içten içe yanıyor. İlk gelen insanın çöpünü gördüğü bir şehir Turizm kenti olamaz! Onun için hemen çözülmesi gerekiyordu. Orada sağolsun bürokrasiden bir ağabeyimiz dedi ki başkanım bizim orada düzensiz çöp depolama alanımız geniş zaten orası da rehabilite edilecek buyurun bizim alanımıza getirebilirsiniz. Bizde hemen o gün gittik yerini gördük konuştuk bir takım hukuki engeller vardı onları aştık. Şuanda son noktaya gelmiş durumdayız. 

Çöpü taşıyacak tırımız da özel olarak yaptırıldı ve Adana’dan geldi. Bir yandan TIR’ın gelme işini takip ederken diğer taraf tanda bizim çöp toplayan araçlarımızın tıra boşaltım yapabilmeleri için bir aparat gerekiyordu. Bunker adını verilen demirden büyük bir huni. Artvin- Yusufeli yolunun kenarında bunu yerleştirdik. İnşallah Ramazan Bayramından önce ilk çöp naklimizi gerçekleştirmiş oluruz. Mevcut çöp dökülen alanın da projesi var . Bir buçuk milyon tl ÇOKAP rehabilite edilmesi için kaynak ayırdı. Fakat ÇOKAP 2015 yılından sonra projelerine başlayacağından ben ozamana kadar o bölgeyi toprak döküm alanı olarak ilan ederek bu alanı şuanda ki o koku, duman ve sinekten arındırmak istiyorum. Toprakla üzerini kapatıp bir kaç tane baca ile de patlamasını önleriz. 2015 ten sonra rehabilite edildikten sonra ben o alanı bir mesire alanı yeşil alan Artvin insanını oraya gidebileceği piknik yapabileceği alan olarak düşünüyorum ” diyerek Artvin’in 93 yıllık sorunun çözümünde en önemli adımları attığını söyledi.

DSİ’den 120 Milyonluk proje desteği almak istiyoruz

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile görüştüklerini projeler de 120 milyon yani Artvin Belediyesinin 5 yıllık bütçesinin tamamını içine alabilecek Artvin’e Devlet Su İşleri ve Bakanlığa bağlı diğer kurumlar üzerinden yapılacak işlerin müjdesini bizzat Bakan Veysel Eroğlu’nun Belediye Başkanlık makamında basın toplantısı düzenleyerek verdiği sözleri kamuoyuna duyurduğunu hatırlattı.

Başkan Kocatepe, “ O sözler neydi? Yaklaşık 50 milyon TL’lik Hatila suyunun getirilmesiydi. Proje yapıldı ihale aşamasına geldi. Fabrika ve Halit Paşa deresi şehrin ortasından giden kanalizasyonlarında bağlanmış olduğu o iki derenin ıslahı. Şehrin kanalizasyonları kapalı devre olarak götürebilecek iki tane de kolektör yapmak kaydı ile. Çoruh’un kıyısında eski özel harekatın bulunduğu yerde 30 bin kişiye hitap edecek kanalizasyon arıtması yapılacak. 

Sayın bakanıma dedim ki; “ Sayın bakanım bu derelerin ıslahını yaparken sizin yola ihtiyacınız var. Benimde tam Şimşek Mermerden, Alabalık çiftliğine, oradan yaz kente, oradan da meteorolojiye 3 Bin 800 kilometrelik ham yol projem var. Bu yol şehri rahatlatacak projedir. 

Çılgın Projelerim var ama; Program sunucusunun Kocatepe’nin çılgın projelerinin olup olmadığına dayalı sorusuna yanıt veren Başkan Kocatepe; “Şimdi insanoğlunun hayali çok geniş daha muhteşem daha farklı uçuk proje diyorsunuz ya; şuandaki ( Lomaşen’in) oluğu yere 500 metre yüksekliğinde 10 bin kişinin istidam edebileceği Artvin’deki bütün sanayidir, stattır spor tesisleri gibi teknik bütün alanları alacak şehirde sadece konaklama yapılacağı bir projede yapabilirsiniz.Diyorum ya hayal çok yapılabilir bu söyledikleriniz bunlardan biri,onun maliyeti emin olun Artvin'in maliyeti kadardır.Dolayısıyla daha pratik daha uygulanabilirprojelerden yola çıkıyoruz. Biz mevcut durumdaki şehri nasıl rehabiliteetmeye çalıştık. Açıkçası bu söylediğiniz ona benzer. Çılgın projeler var ama henüz o çılgın projeleri yapabilecek durumda değiliz” diye yanıt verdi.

Öncelikle ulaşım sorununu halletmemiz lazım

Öncelikli hedef ve projelerini de anlatan Başkan Kocatepe; “ Şimdi projeye bakarmısınız? Şehrin 10 dakika yağmur yağınca kanalizasyonu patlayınca caddelerden aşağı kanalizasyon akan şehrindeyiz. Karşıya büyük viyadük hayal ediyoruz. Şehrin merkezine daha doğrusu üniversiteden Efkar’a çıkabilecek teleferik işini çözmeye çalışıyoruz. Biraz daha ucuza. Artvin'in kim ne derse desin en önemli sorunlarından birtanesi şehir içi ulaşımdır. Şehre ulaşımı çözerseniz ancak Artvin merkezdeki alt yapıyı, kanalizasyonu, su sistemini nereden götüreceksiniz? Mevcut yol aşağı götüreceksiniz. Yolu genişletmek isteseniz bile o yola kazma vurduktan sonra Artvin'in ulaşımı bitiyor.Ne yapmanız lazım Artvin'e ulaşıma sağlaya bileceğiniz alternatif yollar. İşte biraz önce bahsettiğim Şimşek Mermer’den yukarıya çıkan yolu Sayın Bakanımıza dedimki; “Sayın bakanım benimde böyle projelerim var, zatensizinde o dereleri ıslah ederken yola ihtiyacınız var. Bu yolu siz yapın”. Dediki; “ Ya mehmet çok şey istiyorsun ama dedi onun dedi kamulaştırılmasını belediye olarak sen çöz yoluda ben yapayım” dedi.

Kamulaştırmasını tabiki biz çözeriz. Nedir bizim teknik arkadaşlarımıza o yol güzergahımıza yaklaşık 50 dönümlük bir arazi vatandaşın halkımızın imarsız arazileri de var. Ben arkadaşlarımızdan yola giden yol üzerinde kimin arsası varsa onları bir çağırın onlarla konuşayım. Zaten bir imara girdiğinde 60’a 40 devletin ve kendisinin hakkı olacak. Ben diyorum ki ben devletin hakkından vereceğim. O yüzde 40’tan vereceğim. Siz yol terklerinizi yapın, yeter. Dolayısıyla orasıda en önemli vaadlerimizden bir tanesidir. Yarın devamında karayollarında Sayın milletvekilimiz İsrafil Kışla, Ulaştırma Bakanımız bastırarak bizimde takip ettiğimiz çok güzel çalışma yapıyor. Borçka gelişini işte gerçi Sümbüllüye geçişte viyadüğün hemen orda Hatila deresindeki başlangıcından önce bir projelendirerek yaklaşık 10 kilometreden virajsız Artvin'e geliş. Yani İskebe’den Nacviya’nın arkasından Artvin'e bir şehir içi yolu. Biz şuan ki mevcut yola Artvin yolu demiyoruz, Ardahan yolu diyoruz. Karadeniz’i Ardahan’a bağlayan yolu gözüyle bakıyoruz; ama Artvin yolu şehir içine geçecek yoldur. Ve bu yolu biraz önce bahsettim şehir içi çıkışını İskebe’den gelip hastanenin oradan balık çiftliğinin altından Yusufeli’ne direk bağlayabiliriz. İleri doğru bu bizim vaadimiz değil ama bu şehrin ihtiyacıdır. Mesela vaad etmek değil biz geldikten sonra şehirde neyin ihtiyaç olduğunugördüysek onu yaparız. Şuanda acil üstünde çalıştığım yol var.

Mevcut durumdaki AVM yapılıyor ya eski sanayinin orda AVM’in yolunu genişletip paçacılar yokuşunda bir genişletme yapmak. En son yukarda ki yol ortağı hastanenin virajı var. Yol ortanın sırtı Artvin'imize bir ilki gerçekleştirmek çalıştırmalarımı sürdürüyorum. Bir projeyi hemen bitirmediler ama buradan hemşerilerimiz duysun diye söylüyorum. 

Artvin’imizde bir ilk alt geçit veya batçık yapacağız. Hastane virajının oraya bir tanesi aşağıdan AVM den gelen şuanda tırların geçemediği o baybas yolunu, hastane virajının oraya kadar çıkıyor zaten, mevcut durumgenişletip hastanenin oraya çıkarken alttan girip bir yolu hastane bir yolu şehir merkezinden aşağı bir yolda İskebe’ye doğru gidiş geliş vereceğiz. Bir yolda İskebe’den gelip üstünden bu alt geçidin üstünden geçecek. Artvin’imizin en az bir başka şehir kadar batçığa alt geçide hakkı vardır diye düşünerek bu projemizi uygulamak istiyoruz. Güzel bir alt yapı çalışması da bu olur. 

Bunlar yapıldıktan sonra şehir içi trafiği rahatlayacak yani İskebe’de şimdi okullara otobüs var. Şehir içinden geçmeye gerek yok. Hemen bundan sonra birtanesi Hapishane’nin oradan İskebe’ye giden eskiden bir yol vardı. Şuanda çalışmıyor. Devlet Su İşleri şuandaki İskebe deresinin ıslahını yaptıktan sonra o yolu asfaltlayıp şehir içini rahatlatacağız. İskebe’ye giden araçlar şehir içinden geçmeyecek şuanda bile mevcut yolları rahatlattık ulaşımı çözdüğümüzde söylediğimiz gibiArtvin yaşana bilir bir kent olur. Zaten o bizim fabrika deresi, Halit Paşa deresinin ıslahı ile birlikte çok ciddi arsalar çıkacaktır, inşallah. Zemin etütleri ne çıkar bilmiyoruz şuanda, zemin etüt ihalesi var şehrin o zemin etüdünü hem üniversite hemde Mamazim’da işin içinde yaptırıyoruz. Bizim o bölgelerdeki arsalarında şehre kazandırmasıyla bile Artvin’de çok ciddi bir rahatlama olacağını düşünüyorum. 

Şehir merkezinde Sayın Bakanımızla bu yine Bin araçlık otopark sözümüz vardı. 1. caddede Artvin lisesi ve orman bölge müdürlüğüyeri ile ilgili bir projemiz vardı. Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu, bölge müdürümüzede bizimde bulunduğumuz ortamda talimatlarını verdi. Şuan bölge müdürlüğümüz şuanda biliyorum, İskebe tarafında hem bölge müdürlüğüne hem lojmanları içine alabilecek şekilde çalışma yapıyor. Onlarlada kamu kurumlarda diğer kamu kurumlarıylada, onlarlada çalışma yaparak inşallah kamu kurumları daha çok harekete geçirerek onların kaynaklarını kullanarak önemli başarılara imza atacağız” diye konuştu. 

Sadece belediye kaynaklarıyla olmaz bu iş

Başkan Kocatepe sadece belediye kaynakları ile Artvin’in sorunlarını çözemeyeceklerini ifade ederek; “Sadece belediye bütçesiyle birşey yapılamayacağını söylemiştik. Yapılsaydı bizden önceki başkan arkadaşlarımız yapmak isterlerdi; ama olmadı. Bizim bu dönemde bütün kamu kurumları Artvin’e hizmet noktasında yarışır hale gelmeye başladı. İnşallah bu Artvin'imizde bundan sonra daha dev projeler uygulanabileceği ortamlar oluşturabileceğiz diye düşünüyorum” dedi. 

Başkandan  TOKİ  Müjdesi

Başkan Kocatepe, programda Artvin’e ilk etapta 250 konutluk TOKİ getirmek için çalıştıklarını ve arsa sorununu halleder halletmez bunu da gerçekleştireceklerini söyledi. Başkan Kocatepe; “ TOKİ bunların en önemlisi. Şuanda yer konusunda bir kamu kurumumuzla bir noktaya kadar geldik. Yakın bir zamanda TOKİ’yi Artvin'imize getirelim. TOKİ başkanımız bizim Artvin'e ilk gelen ekiptendi. İstanbul Büyükşehir İmarBaşkanlığı yapıyordu. Sayın Karaman geldi, TOKİ’nin başına geçince dediki; “ Mehmet bana 10 dönüm yer göster sana 250 konutluk hemen temel atayım. Şimdi o yeri bulmaya çalışıyoruz. Tabi 10 dönüm yeri tutupda bir dağın tepesinde gösterecek değiliz. Artvin insanımızın hemen gideceği, ulaşımı rahat şehrin merkezinde yada merkeze çok yakın İskebe gibi bir yerde düşünüyoruz yada daha sonra inşallah şehrin doğusunda yer bulmaya çalışacağız. İnşallah o da geldiğinde şehrimizde kira ödercesine sosyal konut almanın vakti gelecek. Ama söylediğimiz gibi bir anda bunların hemen başlayıp bitirmek şehrin hazır bir mimarisinin olması gerekiyor. Okul var, parklarımız şuanda 7 tane parkımızı yaptık. Yakında oyun parkları ile park bahçe düzenlemelerini bitirip halkımıza, çocuklarımıza, gençlerimize sunacağız. Parklar yavaş yavaş hazırlanıyor. Şehrin süslenmesi giydirilmesi halkımızla birlikte yol taşlarımızın boyanması bile yeni bir heyecan olmuştur” diye konuştu. 

Turizm Artvin insanının karnını doyuracak 

Başkan Kocatepe, turizme dayalı görüşlerini de açıklarken; “Şunu söylüyorum: Artvin insanının karnını doyurulması gerekiyor. Bu da turizmdir. Bu spor turizmidir, kongre turizmidir. Ne dersek odur. Şimdi onunla ilgili şehrimizde 3 ayda bir uluslar arası boyutta organizeler almalıyız her ay 500-1000 sporcumuz bu şehre geliyor. Lokantacımız, hotelimizin karnı doyuyor. Alt yapıyıda bitirdiğimizde Artvin gerçekten turizm şehri olacak. Yabancı yatırımcılar bileArtvin’e gelecek. Biz böyle basmakalıp şeyler kullanmıyoruz ama şehir girişinde görmüşsünüzdür.

“Gülümseyin Artvin’desiniz” o 4 tane Artvin’inotantik çocukların köylü çocuklarının o gözlerindeki ışıltıyı Artvin’e gelen herkese yaymak istiyoruz. Artvin’e gelen herkese diyoruzki arkadaştamam geliyorsunuz yada ilk defa geliyorsunuzdur diğer yerlerin kasvetli havası sizi germiştir olabilir şuanda köprü başında yukarı dönüyorsun evet bakın şu çocuklara gülümseyin, Artvin’desiniz. Bu çocuklar bu haliyle mutlu artık o İstanbul,Ankara,Bursa,  İzmir  her nerdeyse kasvet hayatınızı bırakın. İşte burası cennetin çocukları. Hemen yanındada giderken hemşerilerimize diyoruzki “ Yine bekleriz, hiç gitmemek üzere”. Buda Artvin'den göç etmiş insanlarımıza bir mesaj tabi ki. Cennetten bir köşe Artvin. Ben şöyle düşünüyorum duvarları bu devasa resimleri Artvin'in güzelliklerini anlata bilecek. Biz resimler çektirdik para motor denilen hava fotoğrafçılığı var Artvin’in hertarafının maalesef rüzgardan dolayı çıkamadılar ama Artvin bundan sonra Turizm kenti olacak” dedi.

Maden konusunda halkımızın hassasiyetini paylaşıyorum

Başkan Kocatepe, program sunucusu Nusret Durur’un programı kapatmasından önce maden konusuna değinirken, Artvin halkı ile aynı hassasiyete sahip olduğunu belirtti. Başkan Kocatepe; “Tabi önümüzde büyük risk var şimdi hemşerilerim diyecekki madene değinmedin. Madende bu ülkenin zenginliği Artvin’imizin, maden çıkacak yeri gerçekten çok riskli gibi geliyor. Birkaç defa düşünmek lazım. Ben hep onu söylüyorum. Bu şehrin beynindealtın var ama beyninde çok ince hesap edilmesi şimdi çete müracaat etti. Lütfen o maden çıkaracak insanlarıda bu ülkenin insanları. Kimse kimsenin düşmanı değil ama bu şehrin yaşanması için bile şehrin ilahi (idare) turizm kenti olması öne çıkarmamız gerekiyor. Bu şehre zarar verilecekse bunların çok iyi irdelenmesi gerekirse proje değişikliği yapılması gerekiyor. Gerekirse iptal edilmesi gerekir. Biz belediye olarak madenin kenarında köşesinde bize hiçbir yazı gelmiyor. Bize birşey sordukların da yok bizim dışımızda dönüyor. 

Bu şehrin hasbel kader önderiysem, lideriysem benim şehrimin insanlarının kabul edebileceği şeylerin daha yapılabilir olduğunu düşünüyorum. Lütfen bu insanlar halkımız hep birlikte bu şehrin geleceği hakkındaki bu tür kararlarda birlikte aynı noktada olmaya gayret edelim. Artvin halkının madene karşıdırmı? Artvin halkının ne düşündüğünü çıkarsınız sorarsınız siz bu işi görürsünüz. Bir algıdan söz ediyoruz. Biz bu yüzden Artvin’in üstünün altından daha kıymetli olduğunu ifade ettik” diyerek açıklamalarını tamamladı. 



Artvin'in Sesi


Geri Dön