03 / 05 / 2024

Mehmet Müezzinoğlu Eceabat'ta Aile Sağlık Merkezi açılış törenine katıldı!

Mehmet Müezzinoğlu Eceabat'ta Aile Sağlık Merkezi açılış törenine katıldı!

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, " Hekimlerimize evlatlarımız, canımız, ciğerimiz gibi bakmalıyız. Çünkü en zor ve sıkıntılı anımızda en çok sevdiğimizi onlara emanet ediyoruz " dedi...



Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Hekimlerimize evlatlarımız, canımız, ciğerimiz gibi bakmalıyız. Çünkü en zor ve sıkıntılı anımızda en çok sevdiğimizi onlara emanet ediyoruz" dedi.


Eceabat ilçesinde Aile Sağlığı ve Toplum Sağlığı Merkezinin açılış törenine katılan Bakan Müezzinoğlu, burada yaptığı konuşmada, sağlıkta 11 yılda çok önemli atılımlar yapıldığını kaydetti. 


Sağlıkta dönüşüm projelerini başarıyla uyguladıklarını anlatan Müezzinoğlu, ''Hekimlerimizi, hemşirelerimizi özellikle aile hekimlerimizi sağlıklı birey ve sağlıklı toplum adına birebir vatandaşımız ile ilişki kuracakları, hasta olmadan önce sağlıklı bir yaşamı sürdürebilecekleri bilgileri, danışmanlıkları alabilmeleri adına Aile Hekimliği Kurumunu, son 5 yıldır vatandaşımızın hizmetine sunduk. Tabi ki eksikliklerimiz var. Özellikle en büyük açığımız ciddi düzeyde hekim açığı. İstiyoruz ki daha çok sayıda hekimimiz ile daha az sayıdaki vatandaşımıza hizmet verelim ki hizmet standart ve kalitemiz artsın'' diye konuştu.


Bakan Müezzinoğlu, şu anda ülke olarak en büyük sıkıntılarının yaklaşık 10 bin civarında pratisyen hekim açığı olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:


''Son yıllarda tıp fakültelerimiz de kontenjan artışı ile bu açığımızı kapatma gayreti içerisinde oluyoruz. Ama sizlerin de takdiri ki bir hekimin toplumun hizmetine girmesi en hızlı şekilde 10 yılda gerçekleşiyor. Şu anda bu sürecin 5 yılını geçirdik. İnşallah önümüzdeki 5 yıl sonra, her yıl 2 bin, 3 bin, 5 bin ilave fazlalıklar ile bir 5 yıl sonra biraz daha rahat nefes alabilir bir noktaya geleceğiz.'' 


Müezzinoğlu, ''Çanakkaleli hemşehrilerimizden de hekimlerimize son dönemde uygulanan şiddetten rahatsız olduğumuzu, hekimlerimizin bundan incindiğini ifade etmek isterim'' diyerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:


''Hekimlerimize evlatlarımız canımız ciğerimiz gibi bakmalıyız. Çünkü  en zor ve sıkıntılı anımızda en çok sevdiğimizi onlara emanet ediyoruz. Tabi ki onlar da bir insandır. Zaman zaman onların değerlendirmesini kendi penceremizden yaptığımız zaman eksik, hata görebiliriz ama onlar hekim, sağlık çalışanı, sizler için var. Sizler için var olan bu kadrolara sahip çıkarak koruyup kollamanızı da arzu ediyoruz.''


Konuşmaların ardından Bakan Müezzinoğlu, İlçe Sağlık Gurup Başkanı Dr. Çiğdem Şeker ile merkezin açılışını gerçekleştirdi.


Merkezi gezen Bakan Müezzinoğlu'na çıkışta Eceabat Belediye Başkanı Kemal Dokuz, Çanakkale Savaşlarında Mehmetçiğin başına giydiği temsili Enveriye Şapkası ile Seyit Onbaşı figürünün yer aldığı seramik vazoyu hediye etti.


Müezzinoğlu, burada bir kadının, ''Bizler şehitler diyarındayız. Yazları ilçemize çok ziyaretçi geliyor. Bir ambulans daha istiyoruz'' demesi üzerine, ''Başkanım söz versin, göndereyim '' yanıtını verdi.


AA


Geri Dön