02 / 05 / 2024

Mehmet Okay: İstikrara ihtiyaç var, bunları da aşacağız!

Mehmet Okay: İstikrara ihtiyaç var, bunları da aşacağız!

Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay, Bloomberg HT’de sektörün içinde bulunduğu durumu değerlendirdi ve çözüm önerilerini paylaştı.



Piyasa Hattı’nın sunucusu Güzem Yılmaz, 20 Mart Çarşamba günü Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay’ı ağırladı.

Okay, bir soru üzerine inşaat sektörünü şöyle değerlendirdi: "2018’de 2.6 seviyesinde büyüme gerçekleşti ama inşaat sektöründe negatifti ve bu devam ediyor. Döviz artışları vs. konuta ilgiyi azalttı.”" 2018’i birçok firmanın daralmayla kapattığını belirten Yılmaz’ın, “Sizin rakamlarınız nasıldı?” şeklindeki sorusunu Okay şöyle yanıtladı: "Geçtiğimiz yıl iki projeye başladık. Biri Bodrum Aspat’taki Anthaven. Bu, yaklaşık 300 milyon euro’luk bir proje. 100 milyon euro’luk kısmıyla başladık. Etap etap yürümeye karar verdik. Türkiye’nin en iddialı projelerinden biri olacak. Bir de, sağlık rezidansı şeklinde bir konsept geliştirdik: Antwell Life Care Residance. Sağlıklı yaş almayı hedefleyenler için düşünülmüş bir konsept ve bunu marka haline getireceğiz."

"Stok rakamlarınız nasıl? Yani risk yönetimini nasıl yaptınız?" şeklindeki soruya Okay’ın yanıtı ise şöyle oldu: "Toplam 150 kadar stoğumuz var. Dengeli büyüyoruz. Biz yurt içinde ve yurt dışında çalışan bir firmayız. Ağırlıklı olarak yurt dışında taahhüt yapıyoruz"

"Emlak Katılım Bankası’nın devreye girmesi ne ifade ediyor?" sorusuna Okay’ın yanıtı şu şekilde oldu: "Biz pozitif bakıyoruz. 2001’e benzer bir ortamdayız ama şu an hacim ve stoklar daha büyük olduğu için ciddi teşvikler lazım. Ki Emlak Katılım Bankası güzel bir çalışma. Tabii asıl olarak güven ve istikrara ihtiyaç var. Bu ülke büyük bir ülke, güçlü bir ülke. Bunları da aşacağız"


Geri Dön