30 / 04 / 2024

Murat Kurum: 2013'te 15 bin konut hedefini aşacağız!

Murat Kurum: 2013'te 15 bin konut hedefini aşacağız!

Geride bırakılan 2013 yılında 19 başarılı ihale gerçekleştirdiklerine değinen Murat Kurum, Arsa portföyümüzün potansiyelini bu ihalelerin sonucunda gerçekleşecek yeni projelerle Türk gayrimenkul sektörüyle 2013'te 15 bin konut hedefini aşacağız...



Gayrimenkul sektöründe yabancı yatırımcıların çekilmesi, yeni finansal enstrümanların devreye sokulması gibi gündemlerin öne çıktığı 2013'ün önemli gelişmelerinden birine de Emlak Konut GYO imza attı. 


İkinci halka arzını gerçekleştiren ve 13 Kasım'da Borsa İstanbul'da gong çalan Emlak Konut GYO, Türkiye'nin yanı sıra Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgesinde sermaye artırımı şeklinde yapılan yılın en büyük GYO halka arzını gerçekleştirmiş oldu. Hisse senetlerine 2,3 kat talep toplayan Emlak Konut GYO'nun halka arzının büyüklüğü 1,6 milyar dolara (3.25 milyar YL) ulaştı. Emlak Konut'un artık sadece Türkiye'nin en büyük GYO'su değil, global arenada da dünya ligine çıkmakta olan dev bir şirket olduğuna dikkat çeken Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, Emlak Konut GYO'nun başarısını Posta Gayrimenkulün Yıldızları 2013'e anlattı. 


Emlak Konut gayrimenkule yeni tohumlar atacak 


Türkiye'nin yanı sıra Avrupa, Ortadoğu ve Afrika'nın sermaye artırımı yoluyla en büyük halka arzına imza atan Emlak Konut GYO, 15 bin olan yıl sonu konut satış hedefini aşmayı planlıyor Emlak Konut GYO açısından 2013 yılının hedeflerin gerçekleştiği ve şirket için kritik bir öneme sahip olan ikincil halka arz sürecinin de başarıyla tamamlandığı verimli bir yıl olduğunu vurgulayan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, Emlak Konut olarak yeniden yapılanmaya ilişkin alınan kararların etkisinde bir yıl geçirdiklerini anlattı. 2013 yılında 'Yeni Şehir' bölgesi planlarının hayata geçirilirken, İstanbul'da üçüncü köprünün yapımına başlandığını hatırlatan Murat Kurum, gayrimenkul sektörünü çok olumlu etkileyecek, hayal diye nitelendirilen ulaşım projelerinin gerçeğe dönüşmeye başladığını kaydetti. 


Murat Kurum, sektörün de bu gelişime uyum sağlayacak şekilde dönüşmekte olduğuna işaret ederek, "Projelerde her zamankinden daha fazla ürün farklılaştırmasına gidiliyor. Konut alıcıları için fırsatlar oluşturan bu ortamda daha rekabetçi, daha kaliteli projeler ortaya konuluyor" dedi. 


'2013'TE 15 BİN KONUT HEDEFİNİ AŞACAĞIZ' 


Geride bırakılan 2013 yılında 19 başanlı ihale gerçekleştirdiklerine değinen Murat Kurum, Arsa portföyümüzün potansiyelini bu ihalelerin sonucunda gerçekleşecek yeni projelerle Türk gayrimenkul sektörüyle paylaştık. Süregelen satışlarımızda da Ekim ayı itibarıyla 11 bin 298 adetlik bir rakama ulaştık. Bu satışların parasal yansıması ise 4,66 milyar TL seviyesinde gerçekleşti ki bu, ülkemiz gayrimenkul sektörü tarihinde şu ana kadar konut üreticisi şirketler bazında bir yıl içerisinde gerçekleştirilen en büyük cirodur. Biz süregelen bu ivmeyle birlikte, yılsonu 15 bin adet olarak belirlediğimiz konut satış adedi hedefine gönül rahatlığıyla ulaşacağımızı öngörüyoruz" diye konuştu. 


'GAYRİMENKUL SEKTÖRÜNE ÖNCÜLÜK EDİYORUZ' 


Murat Kurum, 2014 yılına elde ettikleri başarılarla daha inançlı bir şekilde ve çok daha büyük bir Emlak Konut olarak girdiklerini ifade ederek, yeni yılda da lider pozisyonlannı daha da perçinlemek üzere, ikincil halka arzla edinilen 3,25 milyar tutanndaki finansmanı en iyi yatınmları yapmakta kullanacaklannı açıkladı. Gayrimenkul piyasasına yeni tohumlar atacaklarını ve çok daha büyük ölçekli ve profesyonel projelerin filizlenmesine katkıda bulunacaklannın altını çizen Murat Kurum, sektörün de bizleri bu açıdan takip etmesini dilediklerini söyledi. 


Kentsel dönüşümle deprem korkusuna son Sektörde mecja projelerin de motıvasyonuyla önemli hareketler yaşandığına değinen Murat Kurum, "Bununla birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'mızın başlatmış olduğu kentsel dönüşüm seferberliği ile şehirlerimiz bir dönüşüm yaşıyor. Bu zamanla yayılacak zorunlu bir süreç. Sağlıklı bir şehirleşme için, bizlerin ve çocuklarımızın deprem korkusu ile yasamasına son verecek bu seferberliğe tüm sektör firmaları olarak destek vermemiz gerektiğinin cok önemli olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu. 


Posta Gazetesi 


Geri Dön