Genel

Mehmet Okay: Kanal projeleri imkansız değil!

Ant Yapı, merakla beklenen çılgın proje Kanal İstanbul projesi için ipucu niteliğinde bir proje hayata geçirdi. Çeşme'de inşa edilen projenin adı Port Alaçatı...

Son zamanlarda doğası, temiz havası ve Bodrum'a alternatif olarak huzur vadeden Alaçatı, iş dünyasının da dikkatini çekti ve Ant Yapı'nın kanal projesini keşfetti. Port Alaçatı'dan ev alan isimler arasında, Muhtar Kent, Tuncay Özilhan, Cemal Özgörkey ve Caroline Koç bulunuyor. Alaçatı'dan sonra bakalım İstanbul'daki kanal projesinde neler olacak

Türkiye'de içinden kanal geçen ilk proje olması Port Alaçatı'yı bu anlamda daha bir önemli kılıyor. Mehmet Okay (Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkam) Kanalistanbul'la ilgili olarak, "Kanal projeleri imkansız değil. Port Alaçaü'da deneyim kazandık. Ekolojik dengenin burada da bozulacağım söyleyenler oldu ancak biz bu dengeyi koruyarak yeni yaşam alanlan yarattık. Kanalı açmaktan çok bürokrasiyle uğraştık. Türkiye'nin marka ülkeler ligine çıkabilmesi için bu tür ataklara ihtiyacı var" diyor.

Merkezi 10 küometre olarak planlanan kanalın, 1 kilometrelik bölümünün etrafında konut, marina ve otel yapılmış. 2 müyon metrekarelik "alan üzerinde kurulan projenin toplam maliyeti 500 milyon euro yani 1 müyar 145 milyon TL. Dünyada sayısı son derece az olan bir marina-kent projesi Port Alaçatı. Konsepti, ünlü Fransız mimar François Spoerry imzasmı taşıyor. Güney Fransa'nın en ügi çekici yerleşimlerinden biri olan Port Grimaud projesinin Alaçaü'ya uyarlaması olan projenin planlaması, Spoerry hayatım kaybetmeden önce, 1999 yılında yapıldı.

Projenin master planının sorumluluğu şimdi, uzun yıllar Spoerry üe birlikte çalışan mimar Xavier Bohl'a ait. Port Alaçatı, Alaçatı'nın günümüze kadar korunmuş otantik Alaçaü mimari öğelerinin modem bir estetik yorumla birleşmesi sonucu ortaya çıkmış. Port Alaçatı, Fransa'da Port Grimaud projesinin yaratıcısı François Spoerry'nin ölümünden soma projeyi devralan Xavier Bohl'un yamsıra İzmir merkezli Ayyapı ve İstanbul merkezli Ozan Mimarlık tarafından ortaklaşa olarak gerçekleştiriliyor.

7 yıldızlı butik otelAntmare

Proje dahilinde yapüan 35 odalı AntMare Butik Otel ise 10 milyon dolarlık yani yaklaşık 16 milyon 41 bin TL'lik bir yatırımla geçen hafta hizmete girdi. Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkam Mehmet Okay, AntMare için 7 yüdızlı butik otel' diyor. 7 yıldızlı otellerdeki konforu aratmayan bu şirin otelde konaklamanın fiyatı bu ay içinde 450 ila 650 TL arası, temmuzda ise 580 ila 750 TL arasında olacak.

Ant Yapı, AntMare üe Çeşme bölgesinde kısa süren turizm sezonunu da uzatmayı hedefliyor. Bunun için otelin nisan ve kasım arasında da turist çekmesi açısından deniz suyu havuzlan ile thalasso merkezi yapılmış. Aynca otelin önünde bulunan tekneyle kurumsal alanda yelken eğitimleri ve amatör balıkçılık eğitimleri verilecekmiş.

Seda Tabak/Hürriyet Emlak