07 / 10 / 2024
fuzul

Mehmet Okay: Mirax Kuleleri'nin ikincisini biz almadık!

Mehmet Okay: Mirax Kuleleri'nin ikincisini biz almadık!

Türkiye 'de proje geliştirme, yurtdışında ise ağılıklı olarak taahhütlük işlerini tercih ettiklerini belirten Okay, özellikle 15 yıldan bu yana Moskova 'da inşaat projeleri gerçekleştirdiklerini söyledi




Türkiye 'de proje geliştirme, yurtdışında ise ağılıklı olarak taahhütlük işlerini tercih ettiklerini belirten Okay, özellikle 15 yıldan bu yana Moskova 'da inşaat projeleri gerçekleştirdiklerini söyledi. Türk müteahhitlerin tercih edilme gerekçesi olarak hızlı, kaliteli ve fiyatlarının uygun olmasını gösteren Okay, “Bizim yaptığımız işleri daha önce Yugoslav, Hırvat ve Rus firmalar yapıyordu. Artık pazar Türkler 'in tarafına kaydı. Son alıcının Türk inşaatlarını tercih etmesi de bunda etkili oldu ” diye konuştu.

Rustay 'da gerçekleştirilen 240 metre yüksekliğindeki Mirax Kulesi 'ni kendilerinin 2 yıl önce teslim etmelerine rağmen 340 metre yüksekliğindeki diğer kuleyi çinliler 'in halen bitiremediğini örnek veren Okay, “Eksik kuleyi bizim tamamlamamız söylendi ama biz istekli olmadık. Birde çin hükümeti araya girdi. İnşaat işleri artık dünyada uluslararası arenalarda takip ediliyor ” şeklinde konuştu.

 


Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com

Geri Dön