29 / 04 / 2024

Mehmet Özhaseki: Kayseri'de dev projeler hayata geçireceğiz!

Mehmet Özhaseki: Kayseri'de dev projeler hayata geçireceğiz!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, "Artık bir belediyenin görevi yol yapmak, su getirmekle bitmiyor. Yeni projelerle şehri çekim merkezi haline getirmeli. Dev projeler için kolları sıvadık" dedi...




KAYSERİ Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhasaki, "Artık bir belediyenin görevi yol yapmak, su getirmekle bitmiyor. Yeni projelerle şehri çekim merkezi haline getirmeli. Dev projeler için kolları sıvadık" dedi. 



KAYSERİ'yi çekim merkezi haline getirecek projeler üzerinde çalıştıklarım anlatan Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkam Mehmet Özhaseki, "Elde ettiğimiz başarıyı sürdürmek ve şehrimizi geleceğe taşıyacak yeni projeleri hayata geçirmek zorundayız. Günümüzde artık bir belediye başkanının görevi; yol yapmak, su getirmek, yeşü alan oluşturmakla bitmiyor. Belediye başkanları şehrin sahip olduğu dinamikleri avantaja çevirecek organizasyonlar yaparak şehirlerini büyütmek ve geliştirmek zorundalar. 


Biz, yıllardır bu anlayışla hizmet üretiyor ve yatırım yapıyoruz. Şimdi, bunlara yemlerini ilave etme zamanı. Yürüttüğümüz birçok proje yarımda Sahabiye Dönüşüm Projesi, Hava İkmal Şehir Parkı gibi devasa projeler de planladık" dedi. 


İŞ VE FİNANS MERKEZİ 


Kayseri'nin en eski yerleşim yerlerinden birisi olan ve şehrin merkezinde yer alan Sahabiye Mahallesi'nde bir kentsel dönüşüm çalışması planladıklarım anlatan Mehmet Özhaseki, şöyle konuştu: "Binaların büyük çoğunluğu burada depremsellik açısından sıkıntılı ve de konut işlevi açısından yetersiz. Sahabiye Bölgesi'ndeki 505 bin metrekarelik alam Kayseri'nin finans ve ticaret merkezi yapacak, görkemli ve farklı mimarideki binalardan oluşan prestijli bir bölgeye dönüştürdüğümüzde Kayseri, etrafındaki şehirlerden bir adım daha öne çıkmış olacak. Ayrıca bu bağlantılı olarak Cumhuriyet Meydanı'nda da değişiklikler yapacağız. Yülardır sürdürdüğümüz Cumhuriyet Meydanı Projesi'nin son hamlesi olarak Vüayet Binası'm da yıkıp daha özgün ve Kayseri'ye yakışır bir mimaride biraz daha geriye inşa edeceğiz. 

Böylece meydan da oval bir forma kavuşmak suretiyle geometrik bir ahenk sağlanmış olacak. Ortaya çıkacak olan mekanda da estetik uygulamalar ve peyzaj çalışmaları yapacağız. 

Önümüzdeki dönem hayata geçirmeyi planladığımız bir başka proje de Hava İkmal Şehir Parkı olacak. 1920'lerdenberi askeri bölge olarak kullanılan yaklaşık 3.5 milyon metrekarelik bir alan var. 700 dönümü fabrika alam, 300-350 dönümünde ise konutlar var. 2 milyon metrekareden büyük bir alan boş duruyor. Kuvvet komutanları ve Savunma Bakanlığı ile prensipte anlaşmaya vardık. 

'En azından 2 müyon metrekareyi tahsis ederiz' cevabım aldık. Eğer fabrikayı taşıyabilirsek alanın tamamında, değüse 2 müyon metrekarelik alanda çok büyük bir şehir parkı oluşturacağız. 

Burayı su oyunlarının, yürüyüş yollarının, spor tesislerinin, seyir kulesinin, aromatik bahçelerin ve yeme içme mekanlarının olduğu, hayatımıza keyif ve lezzet katan bir merkez yapacağız. Bu konudaki çalışmalarımız hız kazanacak. 


Kayseri daha da büyüyecek." Turizmin merkezi Kayseri olacak yeni dönemde turizm, sosyal ve kültürel alanlardaki yatırımlarla parlayan bir yüdız olduğunu anlatan Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mehmet Özhaseki, "Biz belediye olarak bu konuda üzerimize Tarihi eserler öne çıkacak . KAYSERİ'NİN kültür kenti olarak da öne çıktığım anlatan Özhaseki, "Kayseri, 6 bin yıllık geçmişi üe birçok medeniyete evsahipliği yapmış bir şehir. Bu nedenle de çok sayıda tarihi eser günümüzde varlığım koruyor. 


Sadece Cumhuriyet Meydanı'nda büe 20'ye yalan tarihi eser var ve bunlar değişik medeniyetlerden kalmış durumda. 

Biz de Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak bütün bu eserlerin etrafındaki yapüaşmalan kaldırarak ortaya çıkardık. 

Hazırladığımız 'Kültür Yolu' projesi ile bütün bu tarihi eserlerin gezilebüeceği bir yol haritası oluşturduk. 


Şimdi insanlar bu yolu takip ederek rehbere ihtiyaç duymaksızın Kayseri'nin en önemli tarihi ve turistik değerlerini gezme imkanı bulabiliyor." Projesi geliyor. Şu ana kadar kendi özsermayemizden 400 milyon liralık yatırım yaptık. Proje, bir belediye tarafından gerçekleştirilen en büyük turizm projesi olarak dikkat çekiyor. 

Geçen yü yaklaşık 1 müyon kişi Erciyes'i ziyaret etti" dedi. 

düşeni fazlasıyla yerine getiriyoruz. 


Hürriyet 


Geri Dön