29 / 04 / 2024

Mehmet Özhaseki: Kendimize has mimari tarzımız olmalı!

Mehmet Özhaseki: Kendimize has mimari tarzımız olmalı!

Bakan Özhaseki "Türkiye'de yapı stokuna bakarak eğer minarelerin yukarıdan o süngüleri gözükmese herhalde biraz müslüman devlet demekte zorlanırız. Yavaş yavaş kendimize has mimari tarzımızı oluşturup ona uygun binaları yapmamız icap ediyor" dedi.



Eyüp Alibeyköy'de İstanbul Büyükşehir Belediyesi Toplu Konut Projesi kapsamında yer alan '5. Levent Projesi' kapsamındaki yapımı tamamlanan 400 daire, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin katıldığı törenle sahiplerini buldu. Törene Bakan Özhaseki'nin yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, yüklenici firma Torunlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun ile hak sahibi vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Mehmet Özhaseki, İstanbul'da hizmet belediyeciliğinin 1994 yılında dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dönemiyle birlikte başladığını ve bunun diğer şehirlere yayıldığını belirtti. 


Bugün sıranın dönüşüm projelerine geldiğini kaydeden Özhaseki, bu projelerin bir an önce yapılması gerektiğine vurgu yaptı. 


Bu konuda yerel yönetimlere çok iş düştüğünü belirten Bakan Özhaseki, "Bir taraftan bu coğrafyanın deprem bölgesi olduğunu unutmayalım. Elimizde kötü yapı stokumuz var. Çöküntü alanlar var. Doğru...Gecekondu alanları var. Bunlar insanlarımıza zamanında doğru hizmet edemediğimiz için iyi belediyecilik yapamadığımız için ortaya çıkmış olan yapılar. Şimdi bunları dönüştürmek lazım. Depreme karşı sağlam binaları yapmamız lazım" dedi.


"KİMLİKLİ BİNALAR ORTAYA KONMALI"

Diğer yandan kimlikli binaların ortaya konması gerektiğini de belirten Özhaseki, "Artık kibrit kutusu binalardan vazgeçmemiz lazım. Kendi kimliğimizi ortaya koyabileceğimiz bir silüetin yavaş yavaş ortaya çıkması lazım. Dışarıdan bakan insanların 'burada hangi kavim yaşıyor, hangi medeniyet yaşıyor, hangi dinin temsilcileri yaşıyor' diye sordukları zaman 'pat' diye cevabını söyleyebileceği bir yapı stoğu içerisinde oturmamız lazım. Türkiye'de yapı stokuna bakarak eğer minarelerin yukarıdan o süngüleri gözükmese herhalde biraz müslüman devlet demekte zorlanırız. Yavaş yavaş kendimize has mimari tarzımızı oluşturup ona uygun binaları yapmamız icap ediyor" ifadelerini kullandı.


5. Levent'in konut kuraları çekildi!



Hürriyet 


Geri Dön