29 / 04 / 2024

Mehmet Özhaseki: Pınarbaşı için yeni bir imar planı yapmamız gerekiyor!

Mehmet Özhaseki: Pınarbaşı için yeni bir imar planı yapmamız gerekiyor!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Ufuktaki Kent Kayseri programını ilçelerde anlatmaya devam ediyor. Özhaseki'nin bu seferki durağı Pınarbaşı oldu ve burada yaptığı ziyaretinde projelerini anlattı...




Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Ufuktaki Kent Kayseri programını ilçelerde anlatmaya devam ediyor. Özhaseki'nin bu seferki durağı Pınarbaşı oldu. 


Başkan Mehmet Özhaseki, Pınarbaşı girişinde AK Parti İlçe Başkanı Tuncay Altıparmak, belediye başkan adayı Yusuf Kemal Altıparmak ve kalabalık bir vatandaş topluluğu tarafından davul-zurna eşliğinde karşılandı. Başkan Özhaseki'ye, AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz ve Büyükşehir Belediyesi'nin üst düzey yöneticileri de eşlik etti. İlk olarak ilçe meydanına geçerek esnafları ziyaret eden Özhaseki, hayırlı işler temennisinde bulundu. İlçedeki bir fırını ziyareti sırasında pide alarak çevredeki vatandaşlara ikram eden Başkan Özhaseki, bir kahvehanede de çay içerek vatandaşlarla sohbet etti. 


MODERN PAZAR YERİ İSTEDİLER


Başkan Özhaseki, Pınarbaşı pazarını da ziyaret ederek, esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti. Bir esnaftan mandalina ve portakal alarak vatandaşlara ikram eden Özhaseki, pazar yerinin çamurlu olması nedeniyle de birçok şikayetle karşılaştı. Belediyenin yeterince ilgi göstermediğinden şikayet eden pazarcı esnafı, Başkan Özhaseki'den yardım istedi. Bir esnaf, "Başkan Özhaseki el atarsa her taraf Kayseri olur." derken, bir başka esnaf perişan olduklarını söyledi. Bu şikayetler üzerine Başkan Özhaseki, esnafa ve vatandaşlara modern bir pazar yeri sözü verdi.


Daha sonra esnaf ziyaretlerini sürdüren Başkan Özhaseki, cuma namazını da ilçede kıldı. Özhaseki, cuma namazının ardından Pınarbaşı ilçesinde geçtiğimiz gün meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden vatandaşlar için kılınan gıyabi cenaze namazına katıldı.


UFUKTAKİ KAYSERİ VE PINARBAŞI


Başkan Mehmet Özhaseki, daha sonra Pınarbaşı Düğün Salonu'nda yaklaşık bin kişinin katıldığı toplantıda, Ufuktaki Kayseri ve Ufuktaki Pınarbaşı'nı anlattı. AK Parti Pınarbaşı İlçe Başkanı Tuncay Altıparmak'ın kısa bir selamlama konuşmasının ardından kürsüye gelen belediye başkan adayı Yusuf Kemal Altıparmak, Pınarbaşı'nın bundan sonra büyük hizmetler alacağına inandığını söyledi. AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz de konuşmasında, dün meydana gelen kazada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet yaralılara acil şifa temennisinde bulundu. 


Mehmet Özhaseki de ilk olarak bugüne kadar yapılan hizmetleri anlattı. Belediye başkanlığına ilk başladığı yıllarda belediye personeline maaş verecek paranın olmadığını ve her gün belediyeye alacaklıların geldiğini ifade eden Özhaseki, bugün bambaşka noktaya gelindiğini kaydetti. Geçmişteki Kayseri'yi hatırlatan ve bugüne kadar yapılan hizmetleri anlatan Özhaseki, şehrin pek çok yerinin eski ve yeni halini slaytlarla gösterdi.


Gece gündüz çalıştıklarını vurgulayan Özhaseki, "Hizmet yapmaktan keyif alıyoruz." dedi. Yeni Büyükşehir Yasası ile Büyükşehir'deki bu imkanların ilçelerle paylaşılmasını sağlayacağını dile getiren Özhaseki, "İlçe belde ve köylerimizin sorunlarını çözmüş olsak bu yasa çıkmazdı. İmarda ana planlamayı biz yapacağız. Altyapı hizmetlerinin tamamını biz yapacağız. Buralarda teşkilatlarımız olacak. Ulaşım hizmetleri tek elden yapılacak. İtfaiye hizmeti de Büyükşehire bağlandı. Ara sokaklarda asfalt işini kanun bize vermiyor ancak yeni kanunla buralar bizim hizmet sahamız içine girdi. Meclisimden karar alır, gelir buraya hizmet ederim." dedi.


"HİZMET İÇİN İMKANIMIZ DA VAR GÜCÜMÜZ DE"


Konuşmasının devamında, Pınarbaşı için planladıkları projeleri açıklayan Özhaseki, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yeni bir imar planı yapmamız gerekiyor. İçme suyu projesi İller Bankası tarafından kısa süre içinde yapılmış. Arıtma tesisi ve kanaldan dolayı olan borçları üstleniyoruz. Geçim kaynağı burada tarım ve hayvancılık. Burada yeni alanların açılması gerekiyor. İlçede ve köylerde şebeke yenilemeleri yapmamız lazım. Pek çok belde ve köyümüzde kanalizasyon ve arıtma tesisini mutlaka yapmamız gerekiyor. Öncelikle su, kanal ve arıtma tesisi işini bitireceğiz. Tüm yolları şehir merkezindeki yol gibi bir standarta kavuşturacağız. Sosyal ve kültürel alanımız yok. Böyle bir sosyal tesis yapacağız. Bu sosyal tesiste meslek kurslarımız olacak. Ayrıca, spor salonumuz da bulunacak ve bir köşesinde de aşevi düşünüyoruz. İnşallah önümüzdeki baharla birlikte 11 ilçede birden bu işe başlayacağız. Bahçecik Barajı'nda bir çevre düzenlemesi ve mesire alanı yapılması lazım, bunu yapacağız. Ayrıca, hayvan pazarı ve kesimhane de yapılacak. Yol güzergahında yerel ürünlerin satılacağı bir mekan olacak. Ulaşım konusunda da esnaflarla konuşacağız ve bir iyileştirmeye gideceğiz. Bunların yanında seçimler sonrası yine bir araya geleceğiz ve yapılması gerekenleri sizlere soracağız. Bugüne kadar Kayseri'de beş merkez ilçe ile birlikte çalıştık. Hiçbiriniz aramızda kavga duymadınız. Çünkü amacımız hizmet. Ama ayrı bir parti olursa ve biz buraya yapacağımız hizmette engel olunursa zorlanırız. Bize bu manada güç verin. Bugüne kadar ne söz verdiysek yerine getirdik. Söylediklerimizi kol kola girerek yaparız. İmkanımız var, gücümüz var. Cenabı Allah bizleri utandırmasın. Dirliğimize birliğimize de zeval vermesin. Biz hizmet ederken lutfetmiş olmayacağız, sizin hakkınız olduğu için yapacağız. Biz böyle inanıyoruz." Başkan Özhaseki, konuşmasının ardından Pınarbaşı ilçesinde hayır eseri yaptıran iki hayırsevere plaketlerini verdi. 


Malatya Gerçek


Geri Dön