05 / 08 / 2024

Mehmet Özsakarya: İnşaatlardan talep geldiği taktirde asansörler denetleniyor!

Mehmet Özsakarya: İnşaatlardan talep geldiği taktirde asansörler denetleniyor!

Makina Mühendisleri Odası ( MMO ) İzmir Şubesi'nin bir önceki dönem başkanı Mehmet Özsakarya da çarpıcı açıklamalar yaptı, İnşaatlardan talep geldiği taktirde asansörlerin denetlendiğini vurguladı...



İstanbul'da bir rezidans inşaatında meydana gelen asansör faciasında 10 kişinin ölümü, gözleri müheahhitlere ve denetim firmalarına çevirdi. Makina Mühendisleri Odası Şubesi'nin bir önceki dönem başkanı Özsakarya, inşaat firmasından talep gelmeden denetim yapmadıklarını söyledi. İstanbul'daki gökdelen yapımında kullanılan ve tedbir alınmadığı için 10 kişiye mezar olan inşaat asansörü, iş güvenliği konusundaki zaafiyetin yanışını inşaat sektöründeki yapısal sorunları da ortaya koydu, 'ikinci İzmir' denilen Bayraklı bölgesinde her yıl yeni gökdelenler yükselirken. Makina Mühendisleri Odası (MMO)  İzmir  Şubesi'nin bir önceki dönem başkanı Mehmet Özsakarya da çarpıcı açıklamalar yaptı, inşaatlardan talep geldiği taktirde asansörlerin denetlendiğini vurguladı. Özsakarya, şöyle konuştu: "İnşaatlarda yük asansörüne insan binemez. Bunun o şekilde dizayn edilmesi lazım. 


İnşaat asansörlerinin denetimi MMO'da. Ancak biz de talep gelirse denetliyoruz. Talep gelmezse incelenmiyor. İzmir'de de bu talep oldukça az. Talepte bulunacak olan şantiye şefi. ya da bağlı olduğu müteahhitlik firması. Ancak kamusal denetimin de ticarileşmesi, iş güvenliği uzmanına müteahhidin para vermiyor olması sorunların en önemli nedeni." Müteahhitler Federasyonu Genel Başkanı Necip Nasır da. 

müteahhitlerin iş asansörlerini kiralama ya da satın alma yöntemleriyle temin ettiklerini belirterek, iş güvenliği denetimlerinin artmasını istedi. Nasır, eline kürek kapanın müteahhit olduğunu, iki yıl önce çıkan IşGüvenliği Yasasını uygulayacak bilincin oluşmadığım vurgulayarak, sektörün disipline olması için Hükümet'ten yasa çıkarmasını istedi.


Posta 


Geri Dön