Mehmet Uğur Sertaslan'dan kentsel dönüşüm açıklaması!
Gemlik’in yeni Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Gemlik'teki kentsel dönüşümle ilgili açıklamalar yaptı...
31 Mart yerel seçimlerinde Gemlik Belediye Başkanı seçilen CHP'li Mehmet Uğur Sertaslan, Olay Gazetesi yazarı Mustafa Özdal'ın Olay TV'de sunduğu Yaşama Dair programının konuğu oldu.
Programda Özdal'ın sorularını yanıtlayan Sertaslan, Gemliklilerin en çok merak ettiği konu olan kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.
Mustafa Özdal da, Mehmet Uğur Sertaslan'ın açıklamalarını Olay Gazetesi'ndeki bugünkü köşesine taşıdı.
Sertaslan: “Gemlikliler yamaçlarda yaşamak istemiyor, yerinde kentsel dönüşüm yapacağız”
Malum, uzun yıllar Gemlik'in yamaçlara taşınması gündemdeydi.
Nitekim Gemlik, deprem bölgesi ve yerinde dönüşüm için kent merkezinde uygun alan olmadığı savunuluyor.
Gemlik eski Belediye Başkanı Refik Yılmaz, görev süresi boyunca kent merkezindeki konutların yamaçlara taşınması için büyük çaba sarf etmiş ve yamaçlarda orman vasfını yitirmiş alanların imara açılması için yaptığı girişimlerden sonuç almıştı.
Ancak 31 Mart yerel seçimlerinden sonra belediye CHP'ye geçti.
Böylece Gemliklilerin en çok merak ettiği konu kentsel dönüşüm oldu.
Daha doğrusu, Gemlik'in yamaçlara taşınma projesi ne olacak?
Bunu OLAY TV'de Yaşama Dair'de konuğum olan CHP'li Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan'a sordum.
Sorularım ve Sertaslan'ın yanıtları:
-Gemlik'te kentsel dönüşüm nasıl yapılacak?2012'den bu yana konuşuyoruz bu konuyu. Hep aynı şeyi söylüyorum, ortada bir proje yok. Alınmış bir siyasi karar var sadece. Gemliklilerin yamaçlara taşınma gibi bir isteği, bir derdi, bir beklentisi de yok. Evet doğru, Gemlik eski yapı stoklarının bolca yer aldığı yaşam alanı olma özelliğini kaybetmiş mahallelerin bulunduğu bir yerleşim bölgesi. Daha iyisini hak ediyor insanlar. Yerinde dönüşümün çalışılması gerekir. Şimdi uygulama fırsatımız var. Kentsel dönüşüm birimini kuracağız. Bu birim önce yurttaşların kapısını çalacak ve 'bir şey yapmak istiyoruz ne diyorsunuz?' diye soracak. Daha sonra ilçede konut sayısı, mülk sahibi ve kiracı sayısı, konutların oda sayısı, mülk sahibi ve kiracıların yaşları, beklentileri, talepleriyle ilgili bir envarter çıkacak. Sonra bilim devreye girecek. Şehir planlaması, mimari, sosyoloji, inşaat mühendisliği biraraya gelecek ve bir sonuç çıkacak. Daha sonra yaptığımız çalışmayla yine vatandaşa gideceğiz ve kentsel dönüşümü kabul ettireceğiz. Kabul ettiklerinde başlayacağız.