Meka, 60 ülkeye 1000den fazla beton santrali kurdu!
Meka Beton Santralleri, toplam 50 bin metrekarelik üç farklı üretim tesisi ile dünya pazarına hizmet veriyor. Bu yılın başından beri üretilen 170 santralin dörtte üçünün ihraç edildiği, yıl sonu itibariyle de 200 beton santrali satışını hedefledikleri kay
Meka Beton Santralleri, toplam 50 bin metrekarelik üç farklı üretim tesisi ile dünya pazarına hizmet veriyor. Bu yılın başından beri üretilen 170 santralin dörtte üçünün ihraç edildiğini, yıl sonu itibariyle de 200 beton santrali satışını hedeflediklerini kaydeden Meka Beton Santralleri Satış ve Pazarlama Departmanı Genel Müdür Yardımcısı Okan Karagözoğlu, "Meka, kurulduğu günden bu yana, 4 kıtada 60 ülkeye 1000'den fazla beton santrali ihraç ederek, sorunsuz bir şekilde işletmeye aldı dedi.
1987 yılında kurulan Mekanın mobil ve sabit olmak üzere farklı kapasitede ürün gamına sahip olduğunu belirten Okan Karagözoğlu, "Yüksek performanslı, 20m3/h ile 240m3/h arasında kapasitelere sahip geniş çaplı bir beton santrali gamı sunuyoruz. Standartların ötesinde tasarımları, RCC uygulamaları, baraj ve havaalanı projelerindeki deneyimli kadrosu Meka'yı, dünyaca ünlü pek çok yüklenici firmanın ilk tercihi konumuna getirdi. Meka'nın güçlü proje ve Ar-Ge yapılanması, her teklifi bir proje gibi algılayıp çalışmasına fırsat sunuyor. Özel projelerin tasarımı ve uygulaması için de, Avrupa'da büyük miktarlarda proje bedelleri alınmasına rağmen; Meka olarak bu tür sorunları, hiçbir bedel talep etmeden çözüme ulaştırarak müşterilerimize sunuyoruz" diye konuştu.
Bu yıl satış rakamları rekor seviyeye ulaştı
Bu yılki satış rakamlarının, 2010 ile kıyaslandığında yüzde 15lik artışla rekor seviyeye ulaştığını aktaran Okan Karagözoğlu, ilk üç çeyrekte sürekli yükselen bir satış grafiği çizildiğini dile getirdi. Son çeyrekte de bunun biraz daha artarak devam etmesini beklediklerini ifade eden Karagözoğlu, şöyle devam etti:
2012, bizim için önemli bir yıl olacak. Çünkü Meka markasının 25inci yılını kutlayacağız. Bu yüzden bu yılı en verimli ve en özel yıllarımızdan biri haline getireceğiz. Yoğunluklu olarak bir ihracat firması olduğumuz için, Afrika kıtasındaki yeni pazarların aktive olması, kriz sonrası Rusya pazarının yavaş yavaş canlanmasıyla 2011 yılı son üç ay ve 2012 yılı başlangıcının da hareketli geçeceği kanaatini taşıyoruz." Sektörde standartların altında üretimin yoğun rekabete yol açtığını, kaliteli işçilik ve malzeme ile üretim yapan firmaların bu durumdan olumsuz etkilendiğini vurgulayan Okan Karagözoğlu, bir diğer sorun olan ihracat finansmanı ile ilgili ciddi tedbirlerin alınması gerektiğine dikkat çekti. Avrupalı imalâtçıların 12 aya varan düşük faizli kredi avantajlarının rekabette avantaj sağladığını sözlerine ekleyen Okan Karagözoğlu, "Devletimizin en kısa zamanda ihracat finansmanı ile ilgili ciddi tedbirler alması gerekiyor" dedi.