29 / 04 / 2024

Melih Gökçek 19 Mayıs Stadı için neler söyledi?

Melih Gökçek 19 Mayıs Stadı için neler söyledi?

TSYD Futbol Turnuvası finalinde Osmanlıspor Gençlerbirliği karşılaşmasını izlemeye gelen B.Şehir Belediye Başkanı Gökçek, SABAH Ankara Spor Yazarı Ali Erdoğan'a iki büyük müjde verdi.



Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile röportaj yapma fırsatı fazla bulamıyoruz. Yoğun bir trafik içerisinde çalışıyor. TSYD  Ankara  Şubesi Devrim Sağıroğlu Futbol Turnuvası'nın finalini iki başkent ekibi Osmanlıspor ile Gençlerbirliği oynayınca, Gökçek de protokol tribününde yerini aldı. Solunda Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, sağında ise TFF Yönetim Kurulu üyesi oğlu Ahmet Gökçek vardı. Protokol tribününün sağında Osmanlıspor ve Keçiören Gençlik Spor Kulübü taraftarlarının "İbrahim Melih Gökçek" tezahüratına kalkıp selam verdi ve maçı izlemeye başladı. Maçın devre arasında Gökçek'in yanına gittim. Kısa bir sohbetten sonra sorularımı sıralayacaktım. 


İKİ SORU SORDUM 

İki konuyu sordum. Birincisi, 19 Mayıs Stadı'nın durumu… İkincisi, Ankaragücü'nün borçları… "19 Mayıs Stadı'nın durumu ne olacak?" diye sorduğumda Gökçek şöyle bir baktı ve sahayı göstererek "Ne güzel stat. İki takımda iyi futbol oynuyor. Daha da iyi olacaklar" sözleriyle geçiştirmeye çalıştı ama yılların yarasına parmak bastı: "Evet 19 Mayıs tarihi bir stat. Ancak ömrünü tamamladı. Artık yıkılıp yenisi yine buraya yapılacak. Proje hazır. Şimdi Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız ve bakanımızın talimatlarını bekliyoruz. Kısa sürede kazmayı vurur, başkentlilere layık bir stat yaparız. Başkentliler ve başkent takımları sabırlı olsun." Bu kısa görüşmede Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in aslında Hipodrom ile 19 Mayıs Spor Kompleksi'ni birleştirmeyi düşündüğünü fark ettim. Meşhur sloganı ile "BAŞKENT SPOR TESİSLERİNDE ŞİMDİ DAHA GÜZEL"i gerçekleştirip gecekondu konumundaki salonları bu alana yaymak.. Gökçek'e Ankaragücü'nü de sordum. Ama İlhan ağabey, "Ali hep Ankaragücü diyorsun. Gençlerbirliği'ni unutuyorsun" şakasını yaptı. Gökçek, Ankaragücü'ne şu ana kadar 5 milyon lira yardım yaptıklarını, amatör kulüplere destek olduklarını söylerken araya yine İlhan ağabey girdi ve "Başkan bize yok mu" diyerek takıldı. Ankaragücü'nü şampiyon yapacaklarını ancak o dönemde rahat bırakılmadıklarını ifade eden Gökçek, Ankaragücü camiasını rahatlatacak mesajı verdi: "Bu hafta sonu iş adamlarıyla toplantı yapıp sorunu çözmeye çalışacağım. Büyük bir ihtimalle sorun çözülecek. Ankaragücü de rahat bir nefes alacak." Gökçek iki müjdeli haberi SABAH Ankara aracılığıyla verdi. Ben bu sözlerin kısa sürede yerine getirileceğine inanıyorum. Nasıl ki Arena Spor Salonu'nu 6 ay gibi kısa bir sürede Dünya Şampiyonası finallerine yetiştirdiyse, Gökçek'in 19 Mayıs Stadı'nı yıkıp yeniden aynı yere yapacağına, Ankaragücü'nü borç batağından kurtaracağına kesin gözüyle bakıyorum. 


STATTA TOPLANTI SÜRPRİZİ

19 Mayıs Stadı ile ilgili İlhan ağabey ile sohbet ederken TSYD Genel Başkanı Oğuz Tongsir kulak misafiri oldu. Tongsir İlhan ağabey'e ,"TSYD'de 19 Mayıs Stadı ile ilgili bir toplantı yapın" önerisinde bulundu. İlhan ağabey de "Çok iyi olur" diyerek bu öneriye destek verdi. Ben de "19 Mayıs Stadı'nda yapılsa daha iyi olur" fikrini ortaya attım. Hem İlhan ağabey hem Oğuz Tongsir benim bu fikrimi destekledi. TSYD Ankara Şubesi'nin yarın bir aksilik olmazsa profesyonel ve amatör kulüp başkanlarının katılımıyla büyük bir toplantıyı gerçekleştirmesi bekleniyor.


Sabah Ankara


Geri Dön