30 / 04 / 2024

Melih Gökçek Ankara projelerini anlattı!

Melih Gökçek Ankara projelerini anlattı!

Kanal 24'te yayınlanan Son Baskı programının konuğu olan Başkan Gökçek, Ankara Haber Müdürü Melik Yiğitel'in sorularını cevaplandırdı, genel siyasi değerlendirmeler yaparak, Büyükşehir Belediyesi’nin projelerini anlattı.




Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Mahkemenin AOÇ planı ile ilgili yürütmeyi durdurma kararını kaldırdığını belirterek,  “Mahkeme karar verdi (Ak Saray) ; ‘Sizin odalar olarak, (5 odaya) dava açmak için herhangi bir ehliyetiniz yok. Müdahil olamazsınız’ dedi.  Ayrıca, Bölge İdare Mahkemesi, ANKAPARK ile ilgili yürütmeyi durdurma kararını kaldırdı. Yolumuza şu anda devam ediyoruz ” dedi.


Kanal 24'te yayınlanan Son Baskı programının konuğu olan Başkan Gökçek,  Ankara  Haber Müdürü Melik Yiğitel'in sorularını cevaplandırdı, genel siyasi değerlendirmeler yaparak, Büyükşehir Belediyesi’nin projelerini anlattı.


         


-ANKAPARK DEVAM EDİYOR-


Melik Yiğitel'in "ANKAPARK en büyük projeniz ve siz bunu bitirmek için uğraşıyorsunuz. En sonunda 'ya bitecek ya bitecek' dediniz ama bir yandan da durdurulmasına dair mahkeme başvuruları var. Ne olacak Ankapark?"  sorusu üzerine Başkan Gökçek, bir süre önce ANKAPARK projesinin Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nın yanı sıra bazı oda ve dernekler tarafından mahkemeye verilerek alınan yürütmeyi durdurma kararının Bölge İdari Mahkemesi tarafından kaldırıldığını açıkladı. Başkan Gökçek, "Allaha hamd olsun Bölge İdare Mahkemesi, ANKAPARK ile ilgili yürütmeyi durdurma kararını kaldırdı. Bilinen yolumuza şu anda devam ediyoruz. Herhangi bir sorun yok. Zaten o arada 2. planımızı da geçirmiştik. Yürürlüğe girmedi. Ama şu anda herhangi bir sıkıntı yok yolumuza devam ediyoruz" dedi.


 


-ODALAR ARTIK BÜYÜKŞEHİR'E DAVA AÇAMAYACAK


Başkan Gökçek, mahkeme kararı gereğince odaların herhangi bir dava açma ehliyetlerinin olmadığını belirterek, mahkemenin odaların aleyhine ret kararı verdiğini belirtti. Başkan Gökçek, mahkeme kararı ile ilgili görüşlerini açıklarken şunları söyledi:


"Bu arada ayrı bir müjde daha vereyim. Özellikle Cumhurbaşkanımızı sevenler, ona gönül verenler için rahatlatıcı, diğerleri için de inanılmaz rahatsızlık verici bir karar. Nedir? Mahkemeler 2 tane karar verdi. Dedi ki; odalar “efendim buraya alınan (AK Saray) ruhsat, plan iptal edildiği için iptal edilmesi lazım” dediler. Mahkeme karar verdi; ‘sizin odalar olarak, (5 odaya) dava açmak için herhangi bir ehliyetiniz yok. Müdahil olamazsınız’ dedi. Mahkeme onların aleyhinde karar vererek ret etti."


 


-MALAZGİRT BULVARI'NIN İŞE YARADIĞINI ANLADILAR


Sunucu Yiğitel'in "odalar sürekli sizin her projenizi mahkemeye götürüyorlar" demesi üzerine Başkan Gökçek, şöyle dedi:


"İnanılmaz kompleksleri var. Biz 1071 Malazgirt Bulvarı'nı bitirdik. Bitirirken bizimle ilgili davalar, beyanatlar, basın toplantıları... Hepsi devam etti. Biz Malazgirt Bulvar'ını bitirdikten sonra kendileri geçmeye başladı. Geçenlerde iki günlük bir onarım, bir tadilat için kapatacaktık bulvarı. Bu sefer beyanat verdiler. 'Anladık işte burası işe yarıyor sırf kapatıp insanları neden isyan ettiriyorsunuz' dediler."


 


-KANAL ANKARA PROJESİ BAKANLAR KURULU'NDA


Başkan Gökçek, 30 Mart Yerel Seçimleri öncesinde miting meydanlarında önemle bahsettiği ve seçim vaatlerinden birisi olan “Kanal Ankara Projesi”nin Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldığını ve  kabul kararı çıkmasını ümit ettiğini belirtirken, Kanal Ankara Projesi'nin de hayata geçeceğini söyledi. Atatürk Orman Çiftliği ile ilgili 41 tane dava açıldığını da vurgulayan Başkan Gökçek, Kanal Ankara Projesi hakkında şunları anlattı:


"Bugün duydum. Allah nasip ederse Bakanlar Kurulu’nda  imzaya açılıyor. Ümit ederim ki bir-iki Bakanlar Kurulu toplantısında karar çıkar. İmrahor Vadisi'nde Kanal Ankara'yı yapıyoruz. Beyanat vermişler. Efendim ‘burayı beton yığınıyla dolduracak. Bu güzel vadiyi mahvedecek’ diyorlar. Aynısını Dikmen Vadisi için de söylüyordunuz. Şu anda dünyanın en yeşil vadisi Dikmen Vadisi. Kaç tane mahkeme kararı aldırdınız, Yürütmeyi durdurma kararı aldırdınız. Orayı da ‘bitireceğim’ dedim, Allaha hamd olsun bitirdim. Burayı da bitireceğim. Hangi projeyi gördün de kalkıp ‘efendim burası bir beton yığını olacak’ diyorsun. Ya orada Dikmen Vadisi'nde olmayan miktar kadar yeşil alan var. Orada belli bölgelerde istesek de yapı yapma şansımız yok. Yani arazinin yapısı dolayısıyla kırık bir arazi dolayısıyla yeşil alanın en bol olacağı yer. Daha kafadan buna karşı çıkıyor. Niye Melih Gökçek yapıyor, niye Ak Parti yapıyor. İstediğiniz kadar bağırın çağırın çatlayın, patlayın orası da Allahın izniyle bitecek."


 


-"DİKMEN VADİSİ BU DÖNEMDE BİTECEK"


Dikmen'de bulunan gecekondu bölgesinde duyduğu rahatsızlığı dile getiren Başkan Gökçek, Melik Yiğitel'in "Bugüne kadar bitecek dedik de bitirmediğimiz proje var mı?" sorusuna, "Evet var bir tane var. Bu dönemde bitecek. O da nedir Dikmen Vadisi’nde bir grup militan grup hadiseler, olaylar yarattı. Bir de o dönemde bir bakan var beni hiç sevmez, İdris Naim Şahin. Orada tam yıkıma başladık polis gitti geldi durdurdu. Durduran kim İdris Naim Şahin. Gitti Allaha hamd olsun. İdris Naimler yok, Efkan Ala'lar var. Bu dönem içerisinde de göreceksiniz Allah'ın izniyle Dikmen Vadisi'ni  yapacağız, hiç çaresi yok" diyerek cevap verdi.


 


-DAR GELİRLİ VATANDAŞLAR İÇİN 150 BİN KONUT


Programda bir başka projeyi de anlatan Başkan Gökçek, dar gelirli vatandaşlar için 150 bin konutluk içerisinde sosyal alanların, camilerin olduğu bir alan yapma isteğinin olduğunu açıklayan Başkan Gökçek, projenin henüz hayata geçmemesi nedeniyle konutlar için düşündüğü yeri de açıklamadığını söyledi. Konutlar ve çevresi hakkında bilgiler veren Başkan Gökçek, projeyle ilgili şunları söyledi:


"Allah nasip ederse niyetimiz var. Ama bu yüzde yüz değil allah yardım ederse, Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız destek verirse, Bakanlarımız destek verirse dört senede bunu gerçekleştirmek istiyorum. Tabi müşterisi bulunmak kaydıyla… Ankara'da bir bölgeye dar gelirli vatandaşlar için 150 bin konut yapacağız.  63, 84,105 metrekarelik daireler. Ama bu daireler sosyal konutlar gibi olmayacak. Gayet güzel, gayet lüks daireler olacak. Fiyatı da normal piyasa fiyatının yarı fiyatı olacak. Bölge belli ama onu paylaşmıyorum. İnşallah 150 bin konut yapmak istiyoruz. Ve dar gelirli vatandaşlarımıza satmak istiyoruz. Tam bir böyle hayal ettiğim Türk insanının, yaşaması için gereken bütün sosyal donatıların bulunduğu yani parkı, bahçesi, mescitleri, camileri, kuran kursları mükemmel şekilde olan, bambaşka bir dünyası olan, geldiğiniz zaman nereye geldim diyeceğiniz bir dünya olacak.    Şimdi bak yarın ‘kurdurmayız, olmaz, yapamazsın demeye de başlayacaklar.’ Allahın izniyle onu da yapacağız."


 


 -"EYMİR'İ ANKARALIYA HEDİYE EDECEĞİZ"


Başkan Gökçek'in Eymir Gölü'nün bütün Ankaralılar tarafından kullanılması gerektiğini belirterek, "Eymir'i ufak bir elit grubun kullandığı bir alan olmaktan kurtarıp Ankaralının malı yapacağız" dedi.  


Başkan Gökçek, "Eymir'e girmek Ankaralının hakkı değil mi? Sen niye giremiyorsun oraya? Araban var sokmazlar, inersin sokmazlar, kavga edersin dişini geçirirsen bırakır içeri. Eymir'i Ankaralıya hediye edeceğiz. 1071 Malazgirt Bulvarı için ağaç katliamı yapıldı diye ODTÜ'nün altını üstüne getirdiler. Diktiğimiz ağaçla geçmiş dönemde kopardığımız veya taşıdığımız çalıları mukayese edilmesi bile mümkün değil. Kendileri geldiler sırf oradaki kafenin büyümesi için, lokantanın büyümesi için bir yığın genç ağacı kestiler. Böyle bir anlayış bunların ki. Kendileri yaparsa normal. ODTÜ yetkilisi geliyor, ‘icap ederse kesilir efendim’ diyor. Siz icap edince kesebiliyorsunuz, biz yol yapmak için yapamıyoruz. Yaparız arkadaş. Ama biz 1 tane ağacı kaldırırsak 10 tane dikeriz" dedi.



Ankara Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön