30 / 04 / 2024

Melih şžimşek: 35. Sokak çevreye dost bir proje!

Melih şžimşek: 35. Sokak çevreye dost bir proje!

Melih şžimşek, İzmir ‘in deprem sorununa çözüm üreten, komşuluk ilişkilerini koruyarak müstakil bir hayat sunan, Türkiye 'nin ve inşaat sektörünün ilklerini üreten, çevreyle dost bir proje olduğunu söyledi



Japonya 'da yaşanan deprem felaketinden sonra  İzmir  'de gerçekleştirdikleri 35. Sokak projesinin ne kadar sağlıklı bir çalışma olduğunu bir daha ortaya çıktığına vurgu yapan Akşan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Melih şžimşek, İzmir ‘in deprem sorununa çözüm üreten, komşuluk ilişkilerini koruyarak müstakil bir hayat sunan, Türkiye 'nin ve inşaat sektörünün ilklerini üreten, çevreyle dost bir proje olduğunu söyledi.

İnşa ettiği konutlarla Türkiye 'de hafif çelik yapı sistemleriyle yapılaşmaya katkı sağlayan Akşan Yapı 'nın İzmir 'de hayata geçirdiği proje 35. Sokak, geleceğe daha yaşanabilir bir çevre bırakmayı da projenin ana amaçlarından birisi olarak saptadıklarını belirten şžimşek, “Türkiye 'nin Breeam 'e başvuran ilk ve tek sürdürebilir konut projesi olma özelliğine sahip olan   35. Sokak, 6 farklı plan ve büyüklükteki 555 konuttan oluşuyor ” diye konuştu.

2000 yılı itibariyle hafif çelik yapı sistemi ile çevreye duyarlı yapılar inşa etmeye başladıkların ifade eden şžimşek, Akşan Yapı 'nın İzmir 'de hayata geçirdiği projelerinden olan 35. Sokak 'ın uluslararası arenada Breeam (BRE Environmental Assessment Method - Yapı Araştırma Kurumu çevresel Değerlendirme Yöntemi) ile sertifikalandırılacağın dile getirdi.

35. Sokak 'taki çevre dostu konutlarda; yaşam alanlarının çevresel izleri azaltılırken, iç mekanlardaki hava kalitesinin doğal ışık ve doğal havalandırmayla sağlanacağını ifade eden şžimşek, böylece proje sakinlerine daha sağlıklı ve konforlu yaşam koşulları sunulacağını belirtti.

Kıvrılarak uzanan 2 kilometrelik tek sokak üzerinde, müstakil yapı anlayışıyla inşa edilen 35. Sokak 'ın kot farklarının kullanımı sayesinde ve 4/3 'ü de yeşil alanlardan oluşuyor. Güneş panelleri ile şebeke kullanımından daha tasarruflu elektrik sağlanırken, havadan suya ısı pompasının tercih edilmesi sayesinde de, atmosfere yayılan karbondiyoksit emisyonları azaltılması planlanıyor. Böylece yenilenmeyen enerji kaynaklarının kullanımı sınırlanırken, yazın soğutma, kışın ısıtma sisteminin doğru kullanılmasıyla da konut sahiplerinin kullanım giderlerinin düşürülmesi planlanıyor.

www.otuzbesincisokak.com

232 444 55 35


Geri Dön